Ribó demana a la Generalitat que es plantege tancar l'oci nocturn

Activitats cultural com el cine, el teatre o la música no entrarien en aquestes restriccions.

L'alcalde de València, Joan Ribó, aquest divendres
L'alcalde de València, Joan Ribó, aquest divendres / À Punt NTC

L'alcalde de la ciutat de València, Joan Ribó, ha expressat la preocupació que té pels brots de Covid-19 associats a l'oci nocturn i ha explicat que des de l'Ajuntament han parlat “de manera informal” amb la Generalitat perquè es “plantege seriosament que cal fer alguna cosa” amb aquesta activitat.

Ribó està convençut que els locals d'oci nocturn “són un dels llocs més clars on s'estan produint brots, no només a València, sinó a tot Espanya”, fet que els converteix en un element de preocupació per al seu equip de govern. Aquestes declaracions coincideixen amb la confirmació aquest dijous per part de l'OMS que els locals de diversió nocturna s'han convertit en “llocs propicis” per a la transmissió del virus.

L'alcalde de València ha deixat clar que es refereix a locals d'oci tant estrictament nocturn com els que comencen de vesprada, però no als esdeveniments culturals com les actuacions de teatre, el cinema o els concerts de música.

També ha insistit que no es tracta d'una competència municipal i per això s'estan aportant les dades a la Generalitat. Preguntat per la possibilitat d'actuar sobre les llicències dels establiments, ha comentat que és una qüestió complexa perquè en un estat de dret, una llicència “no es pot tocar alegrement quan està concedida”.

Una mesura amb precedents

El tancament d'aquests tipus d'oci és mesura que ja s'ha imposat a Gandia i que, segons va explicar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, seria el procediment d'actuació en tots els municipis on es donen “circumstàncies semblants” a les de la capital de la Safor.

Alguns dels principals brots a la Comunitat Valenciana, com són el de Gandia (84) i el de Peníscola (28), s'han produït en locals d'oci nocturn, i també els de Santa Pola i Sant Joan. A més, s'han doblat els contagis en l'última setmana a causa dels brots a les comarques centrals.

Així i tot, aquest dimecres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar que no es platejava el tancament de l'oci nocturn, ja que la Conselleria de Sanitat fa “tot el que és necessari” per a encapsular els brots i evitar que la situació epidemiològica es descontrole a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats