Ribó defén un possible toc de queda

L'alcalde de València ha defés l'aplicació de la mesura tot i que no li agraden “les connotacions militars” de la paraula.

Joan Ribó en una imatge d'arxiu. (EuropaPress)
Joan Ribó en una imatge d'arxiu. (EuropaPress)
21 d'octubre 2020 - 12:36

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defés la possible aplicació d'un toc de queda sempre que no afecte de forma significativa l'hoteleria i que seguisca els passos legals necessaris, encara que ha lamentat que el concepte li recorda una altra època.

“L’expressió toc de queda no m'agrada perquè té connotacions militars”, ha afirmat als periodistes abans del debat sobre l'estat de la ciutat ara que la Generalitat i altres governs autonòmics estudien aquesta possibilitat.

Encara que a nivell legal desconeix com ha de ser-ne l'aplicació, Ribó ha destacat que és una mesura que funciona “de manera raonable” en llocs com Bèlgica o Brussel·les, ja que no perjudica massa l'hoteleria i “conté excessos com el botellot”. Per tant, creu que és una possibilitat “interessant” si serveix per a contindre la pandèmia “sense afectar de forma significativa l'economia, sobretot l'hoteleria, sempre que es facen els passos legals necessaris”.

Gómez: “Ací no hi ha cap Ayuso”

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha coincidit que la salut està per damunt de tot i què “qualsevol restricció necessària per a evitar l'avanç del coronavirus serà aplicada i acceptada per l'Ajuntament”. “València no és Madrid, ací no hi ha cap Ayuso que es rebel·le contra qualsevol limitació que imposen les autoritats sanitàries”, ha asseverat la també secretaria general del PSPV local.

Per part de l'oposició, la portaveu del PP, M. José Catalá, ha exigit a l'Ajuntament que primer aporte les “dades reals” sobre la situació de la pandèmia, així com que informe si s'ha constituït “la famosa comissió mixta” amb la Conselleria de Sanitat i si hi ha una preocupació creixent sobre els contagis a València. La popular ha advertit que “la lleialtat és un camí d'anada i tornada”, encara que ha promés que donaran suport a qualsevol mesura que protegisca les persones. Fernando Giner (Ciutadans) ha defés que “cal fer tot el possible per a evitar” el toc de queda encara que al final calga acceptar tot allò que siga millor per a la salut. Ha urgit així l'Ajuntament a reforçar els controls policials contra el botellot.

També et pot interessar

stats