La Ribera, punt negre del coronavirus a la Comunitat Valenciana

Es para una atenció especial a Sumacàrcer, on la incidència és de 821 casos per cada 100.000 habitants.

Testimoni de les veïnes de Sumacàrcer.

L'augment de casos de coronavirus preocupa especialment aquesta setmana a les comarques de la Ribera. El creixement és sostingut i la corba és ascendent dia rere dia.

En els últims dies el principal focus de contagis es troba a Sumacàrcer. Concretament, segons ha informat la Conselleria de Sanitat, hi ha 15 persones afectades en aquest poble de la Ribera Alta. Destaca que el municipi té només uns 1.000 habitants i que durant la pandèmia només ha comptabilitzat 36 casos positius. No obstant això, 24 d'ells, és a dir, el 70% han sigut en les últimes dues setmanes.

Però al municipi també preocupa que un conegut restaurant ubicat a la localitat ha hagut de tancar les portes per un cas positiu. Es tracta d'un local molt important amb una gran afluència de clientela. Ara s'intenta localitzar a tots els que han passat per allà en els últims dies per tal de controlar la situació.

Amb tot això, al municipi ja s'estan fent una gran quantitat de proves PCR, fet que és probable que faça augmentar el nombre de positius els pròxims dies. La incidència actual és de 821 casos per cada 100.000 habitants, una situació quasi igual a la que hi havia a Benigànim, a la Vall d'Albaida quan es va prendre la decisió de confinar-la.

L'alcalde de la localitat, David Pons, ha assegurat en declaracions a À Punt Mèdia, que és necessari que les persones mantinguen les mesures de seguretat en tot moment i ha fet una crida a la ciutadania que s'ha fet les proves PCR perquè es queden a casa mentre no tinguen els resultats.

Carlet, més de 100 positius en les últimes tres setmanes

Un altre dels punts centrals amb gran incidència del coronavirus el trobem a Carlet, també a la Ribera Alta. El municipi ja ha detectat més de 100 positius per la Covid-19 en les últimes tres setmanes. Des del consistori, apuntaren, en declaracions a l'informatiu nit d'À Punt Mèdia, que aquest significatiu augment, podria ser a causa de la no celebració de les festes majors a finals d'agost i principis de setembre i a la relaxació de les mesures de seguretat per part del veïnat.

A més, l'alcaldessa, Maria Josep Ortega, va apuntar que s'han de reduir les xifres per tal de no arribar a una situació com la de Benigànim i que és molt important que no s'haja de decretar un confinament per no provocar un "desastre econòmic" amb l'inici de la campanya de recollida del caqui.

Aquesta situació ha provocat que la Conselleria de Sanitat Universal decretara la passada setmana el tancament del centre de dia i suspenguera les visites a les dues residències del municipi, una de les quals és el geriàtric més gran de la Comunitat Valenciana.

Així va succeir també al centre La Llum, una residència amb persones amb discapacitat psíquica que té 34 usuaris, 30 dels quals tenen discapacitat intel·lectual severa o profunda. Al centre s'han establit una sèrie de protocols per tal de limitar els contagis, sempre tenint en compte les capacitats dels usuaris. Per això, els han distribuït en grups de convivència i en diferents espais per a realitzar tant les activitats diàries com per al menjador.

18 municipis de la Ribera amb rebrots des de la fi de l'estat d'alarma

Des de la fi de l'estat d'alarma el 24 de juny, una gran quantitat de municipis de la Comunitat Valenciana han patit focus de coronavirus. Només a les comarques de la Ribera, n'hi ha hagut vint comptant els de Sumacàrcer i Carlet.

Concretament, els municipis de la Ribera Alta que han patit un rebrot en els últims huitanta-set dies han sigut: Alberic, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Benifaió, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Guadassuar, l'Alcúdia, Manuel, Montroi, Senyera i Sumacàrcer; i a la Ribera Baixa: Almussafes, Cullera, Fortaleny, Sueca i Sollana.

També et pot interessar

stats