Revisen tres multes per repartir menjar solidari a València durant el confinament

Ribó ha manifestat que no té “cap sentit” sancionar les persones que reparteixen solidaritat.

Entrevista d'À Punt Directe al propietari de La Lusitana Taverna
Entrevista d'À Punt Directe al propietari de La Lusitana Taverna

L'Ajuntament de València revisarà les tres multes imposades per la Policia Local a voluntaris per repartir aliments a persones necessitades al barri del Cabanyal durant el confinament.

Així ho ha assegurat l'alcalde de València, Joan Ribó, a través Twitter, després que el periòdic Levante-EMV haja publicat aquest dimarts la imposició d'una sanció de 4.200 euros a l'establiment La Lusitana Taverna i a dues veïnes voluntàries per repartir menjar de manera solidària a més de 80 persones en situació de vulnerabilitat durant el confinament. En concret, sancionen amb 600 euros de multa a cada voluntària i 3.000 per al propietari del local.

L'alcalde ha afirmat que “no té cap sentit multar a qui reparteix solidaritat" i ha assenyalat que sembla que la sanció va tindre lloc en els primers dies de confinament, quan les indicacions de les autoritats sanitàries estaven definint-se. Així, ha assegurat que es revisaran els fets i “s'actuarà d’acord amb la llei i la lògica humanitària”.

En declaracions a À Punt Directe, els propietaris de la taverna s’han mostrat molt indignats davant la sanció i amb l’actuació dels agents, que en el moment en què els van multar, els van amenaçar de tancar-los el negoci. Sobre la resposta de Ribó, han assegurat que encara estan esperant que contacte amb ells per a retirar-los la sanció.

També et pot interessar

stats