Resultats esperançadors en ratolins d'una vacuna contra el coronavirus

El CSIC impulsa un projecte liderat per científics valencians per a l'estudi comparat dels genomes del virus.

Resultats esperançadors en ratolins d'una vacuna contra el coronavirus
Resultats esperançadors en ratolins d'una vacuna contra el coronavirus

Un candidat a vacuna que neutralitza el coronavirus causant de la pandèmia de Covid-19 l'han provat amb èxit en ratolins els investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Pittsburgh, als Estats Units, però els científics adverteixen que les proves en humans podrien demorar-se mesos.

Segons un article que publica aquest dijous la revista científica The Lancet, quan es prova en ratolins la vacuna produeix anticossos específics contra el virus en quantitats que es consideren suficients per a neutralitzar-lo.

Duque demana paciència

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, que ahir es va mostrar esperançat sobre la possibilitat d'una vacuna a curt termini contra la Covid-19, ha demanat "no llançar les campanes al vol" perquè el desenvolupament de les vacunes "tarda temps". En una entrevista en Onda Cero, el ministre ha dit que, encara que s'intenten acurtar els terminis per a obtindre'n una, se sol tardar entre any i any i mig fins que es comence a emprar en persones.

Científics valencians estudien els genomes

Investigadors de l'Institut de Biomedicina de València del Consell Superior d'Investigacions Científiques duran a terme l'estudi comparat dels genomes del coronavirus dels pacients amb Covid-19, amb la finalitat d'"entendre i predir la seua evolució i epidemiologia en l'espai i el temps".

En el projecte, que té un pressupost de 740.800 euros, també participen la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) de la Generalitat.

També et pot interessar

stats