Aquest contingut ja no està disponible per veure.

El responsable de Medicina d'Urgències avisa d’un probable confinament si la tendència no canvia

26 min.

El president de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències de la Comunitat Valenciana, Javier Millán, ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí que no descarta arribar en unes setmanes al confinament domiciliari. Millán ha recordat que el Regne Unit anirà al confinament domiciliari, o que a Alemanya també s’implantarà la mesura. A pesar que considera que es tracta d’una "mesura dura", ha deixat clar que si les dades d'hospitalitzacions continuen creixent com fins ara no hi haurà un altre remei.

"La població ens ha d’ajudar", ha dit en diversos moments de l'entrevista el responsable sanitari, que remarca la necessitat que la població respecte les mesures establides per a evitar que la segona onada no siga com la primera pel que fa al nivell d'hospitalitzacions. "És necessari que treballem tots junts", ha reiterat.

Millán ha qualificat la situació de "molt preocupant". El responsable d'Urgències ha dit que en una setmana hi ha hagut més de 300 hospitalitzacions, fins arribar a les 1.150 aquest cap de setmana. I a les UCI ja hi ha més de 170 pacients ingressats, més d'un 18% d'ocupació. En el moment més dur de la primera onada hi va haver 390 malalts de Covid-19 ingressats a l’UCI.

"Les pròximes setmanes seran difícils", ha avisat. Millán ha evitat fer cap consideració sobre si les mesures preses en aquests moments són insuficients, i ha deixat clar que són les que s'estan prenent en altes llocs. Sí que ha apostat per mantindre les campanyes de sensibilització dels ciutadans perquè la transmissió del virus "és, al final, de persona a persona".

Contingut no disponible
stats