Qui és responsable del brot a la residència Galileo Galilei?

La Conselleria d'Universitats demana a Justícia que inicie una investigació per a saber si s’hi va incórrer en possibles delictes.

Carpa preparada per a realitzar test ràpids al personal amb símptomes de coronavirus del campus de la Universitat Politècnica de València
Carpa preparada per a realitzar test ràpids al personal amb símptomes de coronavirus del campus de la Universitat Politècnica de València / Biel Aliño (Efe)

Després del brot originat en una festa universitària al col·legi major Galileo Galilei de València i que ha deixat un mínim de 120 positius, s’obrin diversos dubtes, fins ara sense resposta: qui n’és el responsable dels contagis? quines infraccions s’hi han comés?

La Conselleria d'Universitats ja ha demanat a la de Justícia, que és qui té la competència, que la Policia Autonòmica inicie una investigació sobre els fets ocorreguts al col·legi major per a determinar si es va incórrer en un possible delicte conseqüència d’un incompliment per part dels responsables del centre. Del que determine la investigació podrien derivar-se sancions administratives als responsables del Galileo Galilei.

D'altra banda, la Universitat Politècnica de València (UPV) ha decidit obrir un expedient informatiu a l'alumnat que va participar en la festa, sobre la base del seu propi codi de convivència, però no sancionarà la residència d'estudiants.

Així, el rector de la UPV, Francisco Mora, ha insistit que la gestió del centre és privada i, per tant, aliena a la Universitat. “Em sorprén que es puguen fer aquestes festes i que aquestes irresponsabilitats se’ls escapen als gestors”, ha afegit.

També et pot interessar

stats