Respiradors amb segell valencià ja arriben a desenes d'hospitals de tot l'Estat

Una firma valenciana és una de les dos escollides pel Ministeri per a augmentar la capacitat productiva d'aquest material, essencial aquests dies.

Un tècnic treballa en la fabricació de respiradors, amb tecnologia 3D
Un tècnic treballa en la fabricació de respiradors, amb tecnologia 3D / Alejandro García (Efe)

La tecnologia mèdica valenciana ajudarà a alleugerir l’estat dels pacients de coronavirus de tot l'Estat. Els respiradors de la firma Temel, situada a València, es distribueixen ja pels centres hospitalaris de tot Espanya. Aquesta ha sigut una de les dos empreses del sector amb les quals el Ministeri d’Indústria treballa per a augmentar la capacitat productiva d’aquest material sanitari essencial aquests dies.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que ha aprofitat per a agrair la predisposició d’empreses com Temel, però també “del sector tèxtil, farmacèutic, del paper, de les noves tecnologies o de l’automòbil” que han reorientat la producció en uns casos i, en altres, han establit línies de treball a gran escala per a subministrar als centres sanitaris mascaretes, ulleres protectores, bates d’un sol ús, gels hidroalcohòlics i respiradors.

El material sanitari, una prioritat

En el cas dels respiradors, Maroto ha concretat que, a més de la producció convencional, hi ha diverses iniciatives per a fabricar-los aprofitant la tecnlogia 3D. En aquest sentit, la responsable d’Indústria ha remarcat que la prioritat del seu departament és “garantir els subministres de seguretat sanitària”, ja que, com ha argumentat, “cal potenciar la protecció nacional per a salvar vides”.

També et pot interessar

stats