Les residències sumen més de 800 morts des de l'inici de la pandèmia

Oltra aposta per incrementar les restriccions per Nadal i per quedar-se a casa.

Les residències sumen més de 800 morts des de l'inici de la pandèmia
Les residències sumen més de 800 morts des de l'inici de la pandèmia

Augmenta la preocupació sobre les residències de majors. S’han detectat dos brots massius en dos geriàtrics. El primer està en una residència d'Alaquàs, a l’Horta, on s'han confirmat 45 casos positius i hi ha un persona morta. I en una residència del Verger, a la Marina Alta, s'han confirmat 78 casos positius i hi ha una hospitalització. Preocupa, especialment, la llista de víctimes mortals, que se situa en 809 persones. La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha confirmat que es faran més proves als treballadors, un dels vectors de contagis en estos centres.

A primera hora d'aquest dimecres, l'Ajuntament del Verger enviava un equip de desinfecció a la residència afectada pel brot. La residència és de titularitat privada. És el major brot registrat a la Marina Alta des de l'inici de la pandèmia.

A Alaquàs, a l’Horta, també en un geriàtric privat, s'ha registrat un altre brot, amb 45 positius. En aquest cas s'ha de lamentar una mort i 13 hospitalitzacions. En total, són 10 persones majors mortes en les últimes 24 hores, 14 durant el cap de setmana, unes xifres ben tristes que s'afigen al total d'ancians morts a la Comunitat Valenciana, 809. Una de les principals demandes del sector són els tests ràpids per a professionals.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aposta per incrementar les restriccions per Nadal. “En aquest moment, la vacuna és quedar-se a casa”, assegura. En relació a les residències, Oltra parla d’“augmentar els controls i els cribratges”. La consellera ha afegit que, de les 94 residències afectades per Covid-19, el 60% tenen menys de 10 persones contagiades.

També et pot interessar