Les residències han de separar la gent major en quatre grups

Així es contempla a una orde publicada aquest dissabte en el BOE.

Les residències han de separar la gent major en quatre grups
Les residències han de separar la gent major en quatre grups

Els últims casos positius per coronavirus han fet sonar les alarmes de les residències de gent major. Per aquest motiu, el govern espanyol ha adoptat noves mesures per a reduir els contagis entre les persones vulnerables d'aquests centres.

Així, les residències de gent major i centres sociosanitaris han de separar les persones residents en quatre grups: sense símptomes i sense contacte estret amb qualsevol cas possible o confirmat de coronavirus; residents sense símptomes, en aïllament preventiu; residents amb símptomes, i casos confirmats.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte l'Orde SND/265/2020, d'adopció de mesures relatives a les residències de persones majors i centres sociosanitaris. Segons aquesta publicació, aquests centres han de posar en marxa l'orde "en el termini d'un dia".

Entre les mesures per al personal, sanitari i no sanitari, l'orde destaca que s'han de seguir les mesures de protecció recomanades pel Ministeri de Sanitat, segons el nivell de risc al qual estan exposats.

A més, s'ha de reduir al mínim el nombre de treballadors en contacte directe amb un resident afectat per un cas possible o positiu.

També et pot interessar

stats