Les residències demanen PCR cada 15 dies per a controlar la pandèmia

Visites restringides, eixides suspeses i proves PCR als nous ingressos, algunes de les noves restriccions que entren hui en vigor en aquests centres.

Les residències demanen PCR cada 15 dies per a controlar la pandèmia
Les residències demanen PCR cada 15 dies per a controlar la pandèmia

Visites restringides a només una persona i una hora al dia, eixides suspeses, proves PCR als nous ingressos i també al personal que torne de vacances o s'incorporen. Són algunes de les mesures restrictives que entren en vigor aquest dimarts i que afecten les residències, els centres que més preocupen a les autoritats per la vulnerabilitat de les persones que hi viuen i on s'han comptabilitzat un gran percentatge de les víctimes mortals.

La patronal del sector, Aerte, veu amb bons ulls aquestes, mesures: “Són molt encertades”, ha assegurat el seu president, José María Toro, en una entrevista en Les notícies del matí. A més, ha explicat que, amb vista a una possible segona onada del virus, les residències estan més preparades per a fer-li front, encara que també ha dit que “no cal confiar-se”. “Hi ha augment de casos en les residències, però la propagació del virus és menor en residències que abans, malgrat que hem vist que és un virus traïdor i la situació pot canviar”. A pesar d’això, ha alertat de la manca de personal sanitari per a cobrir les necessitats del sector social i sanitari, que creu que és fonamental abordar per a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Per això, la patronal del sector demana proves PCR periòdiques cada 15 dies per a controlar els possibles nous casos que vagen apareguent. “Si ens esperem què hi haja casos amb símptomes anirem per darrere”. Toro creu que és necessari controlar les persones que siguen asimptomàtiques per a poder fer un millor seguiment dels casos i evitar que el virus s’estenga per aquestes instal·lacions.

També et pot interessar

stats