La residència de Torrent amb 44 infectats va incomplir la reserva del 10% de les places per aïllament

Mónica Oltra afirma que podria ser un factor "determinant" del contagi massiu del centre de majors.

Residència Lope de Rueda de Torrent
Residència Lope de Rueda de Torrent / À Punt NTC.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert un expedient informatiu a la residència de majors Lope de Rueda de Torrent després que 44 usuaris d'aquest centre hagen donat positiu en Covid-19 i quasi tots els residents i bona part de la plantilla està en quarantena. Així ho ha indicat la vicepresidenta del Consell i titular d'Igualtat, Mónica Oltra, que ha destacat que els informes dels tècnics sanitaris han assenyalat que "el centre no complia la mesura de reservar el 10% de les places per aïllament de contagiats".

Segons Oltra, això "ha pogut ser determinant" a l'hora de propagar els contagis, juntament amb haver "realitzat més ingressos dels previstos", ja que aquesta reserva de places està pensada per a aïllar els residents que donen positiu i la situació mèdica dels quals no faça necessari un trasllat a l'hospital. La vicepresidenta ha afegit que "quan es resolga l'expedient" sabran més sobre el que ha pogut succeir.

Davant el repunt dels contagis i defuncions en les residències durant els mesos de juliol i agost, Oltra ha explicat que el virus entra en una residència de majors sempre des de fora, bé pels treballadors, per les visites o les eixides. "El més habitual és que siga pels treballadors, perquè les visites són sense contacte, a l'aire lliure o amb mampares, i les eixides són, sempre amb professionals del centre o familiars que firmen una declaració responsable", ha afegit.

En aquest sentit, Oltra ha demanat "empatia" cap a la complicada labor dels professionals d'aquests centres, ja que "en una residència amb grans dependents hi ha molt de contacte físic i per molt que s'utilitzen els equips de protecció pot passar un contagi".

També et pot interessar

stats