La residència de majors La Molineta de Petrer confirma un brot de Covid-19

El centre ja ha aïllat els casos positius i farà proves a la totalitat de les persones usuàries.

Imatge de la residència La Molineta, a Petrer.
Imatge de la residència La Molineta, a Petrer. / La Molineta (Facebook)

La directora de la residència de majors La Molineta a Petrer (Vinalopó Mitjà), Julia Rico, ha confirmat a À Punt Notícies que al centre s'ha registrat un brot de Covid-19. Actualment la direcció està treballant de manera coordinada amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a controlar el brot, detectat en una de les dues ales de les instal·lacions.

La Molineta va identificar aquest dijous símptomes compatibles amb la Covid-19 entre alguns usuaris, als quals van realitzar proves PCR el mateix dia. El divendres, després de rebre els resultats d'aquestes proves diagnòstiques, van començar un cribratge entre els usuaris que es consideren contactes estrets.

Aquest dissabte la direcció del centre ha rebut els resultats del cribratge i ha acabat d'aïllar totes les persones positives identificades a l'ala en què s'ha iniciat el brot. A més, per prevenció, es faran proves PCR als residents ubicats en l'altra ala de les instal·lacions en els pròxims dies.

A hores d'ara la residència no pot informar sobre el total de casos entre les persones usuàries i la plantilla, ja que les dades amb les quals treballen són parcials. La directora, Julia Rico, ha emfasitzat que el centre ha pres totes les mesures necessàries.

Petrer és un dels 31 municipis valencians on les autoritats sanitàries han decidit implementar mesures restrictives addicionals després d'haver-hi detectar "una transmissió comunitària generalitzada i no controlada", tal com va anunciar dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Les restriccions, vigents durant 14 dies, podrien prorrogar-se si no s'hi detecten millores pel que fa a l'expansió del virus.

També et pot interessar

stats