Repunten els contagis a Espanya, però es registra la xifra de morts més baixa des de fa mes i mig

Tot i que també creix la incidència acumulada, la pressió sanitària és menor que la de principi de desembre.

Un estudiant a la biblioteca de la Universitat Complutense de Madrid, que ha reduït l’aforament i els horaris per la pandèmia
Un estudiant a la biblioteca de la Universitat Complutense de Madrid, que ha reduït l’aforament i els horaris per la pandèmia / Emilio Naranjo (Efe)

Repunten lleugerament els contagis a Espanya, on s’han diagnosticat 11.078 nous positius de coronavirus, i també creix mínimament la incidència acumulada en els últims catorze dies, que se situa en 201,16 casos per cada 100.000 habitants, dos punts més que ahir dimarts. En canvi, el còmput total de defuncions associades a la Covid-19 és el més baix des de fa mes i mig. Sanitat ha afegit 195 noves víctimes al còmput oficial i caldria remuntar-se fins al 29 d’octubre per a trobar una xifra més baixa.

A pesar del mínim repunt de les infeccions i que sembla que està trencant-se la tendència positiva de les dades, com ja han confirmat algunes comunitats, la situació als hospitals espanyols és millor que la del començament del mes. Desembre començava amb vora 3.000 pacients més ingressats al conjunt d’Espanya i un 6% més de pacients a les unitats de cures intensives (UCI).

D’acord amb el balanç diari del Ministeri de Sanitat, a hores d’ara hi ha 11.346 pacients ingressats als centres hospitalaris, mentre que fa quinze dies n'eren 14.243. Un descens semblant han experimentat les unitats de crítics. Actualment, el 20,5% dels llits d’aquestes unitats tenien algun pacient amb Covid-19, però l'1 de desembre aquesta xifra era vora un 6% més alta.

Tot i aquests descensos, el rastre de víctimes que deixa la Covid-19 no deixa d'augmentar a Espanya. Ja han faltat 48.596 persones amb coronavirus, encara que aquest dimecres el Ministeri ha notificat 195 defuncions, la xifra més baixa des de fa un mes i mig.

Dels 11.078 nous contagis, més de la meitat (6.196) es van diagnosticar ahir dimarts. Madrid i Catalunya són les dues comunitats que més nous casos van identificar. D’altra banda, la incidència acumulada ha tornat a superar els 200 casos per primera vegada des del 4 de desembre.

Després de situar-se en els 215 casos el dia 4 d'aquest mes, la incidència va anar baixant fins a arribar al mínim de 188 casos. En canvi, des de divendres passat va començar una línia clarament ascendent, que aquest dimecres ha superat la barrera simbòlica dels 200 casos.

També et pot interessar

stats