Repunten els contagis a la Comunitat Valenciana, que suma 690 positius, i tres víctimes

A les residències de majors es concentren quasi cinquanta positius, mentre que València i l’àrea metropolitana tornen a acumular catorze brots.

Un cèntric carrer de València
Un cèntric carrer de València / Manuel Bruque (Efe)

Després del descens d’ahir, els nous contagis de coronavirus repunten a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha identificat 690 positius més, el que suposa 254 més que en la jornada anterior. Alguns dels nous casos, s’associen a la vintena de brots detectats arreu del territori. A les residències de persones majors també es disparen els contagis, en diagnosticar-se quasi 50, 39 afecten a usuaris i una desena a treballadors.

A més, la xifra de víctimes de la pandèmia s’eleva a 1.509, després d’afegir-se’n tres de noves durant l'última jornada.

Quant a les hospitalitzacions, és l'única xifra que registra un descens significatiu. A hores d’ara hi ha 312 ingressos (30 als hospitals de les comarques del nord, 82 en les del sud i 200 a les del centre), vint menys que en el balanç anterior, però quaranta dels pacients amb Covid-19 ingressats estan en les UCI, dos menys que ahir dijous. Les UCI que acullen més pacients amb coronavirus són les de les comarques centrals (24), seguides per les del sud (11) i les del nord (5).

La Comunitat Valenciana arriba al final de la setmana amb 26 ingressos menys, però quatre pacients més a les unitats de cures intensives de les que presentava el passat dilluns.

Vora la meitat dels brots inclosos al balanç d’aquest divendres es localitzen, novament, a València i l’àrea metropolitana, encara que Castelló concentra el focus més gran, amb 22 afectats, que té un origen social. A València s’han identificat onze brots i tres més –dos a Benetússer i un a Albal– a la seua àrea metropolitana.

Dènia, Callosa de Segura, Ontinyent, Ibi i Montroi són les cinc localitats que sumen nous focus. En tots els casos, excepte en el de Callosa de Segura, que es vincula a un centre de treball, en la resta de brots la causa són les reunions amb familiars o amics.

D’altra banda, les residències de majors acumulen la xifra de contagis més gran de les últimes setmanes, en registrar-ne 49. En el cas dels 39 usuaris amb Covid-19, es tracta de la xifra més elevada, després del 20 d’agost, quan es van detectar 14 contagis, mentre que en el cas dels treballadors contagiats, és la segona xifra més alta des del 25 d’agost, quan es van diagnosticar 11 casos de treballadors d’aquests centres sociosanitaris.

Durant les últimes dues setmanes, des del passat 27 d’agost, s’han identificat un total de 91 contagis entre els ancians de les residències, mentre que els treballadors d’aquests espais contagiats ascendeixen a 51 en el mateix període.

Tot i això, no augmenten les residències amb casos actius respecte al balanç anterior, que són 36, i hi ha les mateixes residències, cinc, sota control vigilància activa de control sanitari, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal.

Així les coses, del conjunt de nous contagis confirmats per proves PCR, les comarques del centre acumulen 425, seguides per les del sud, amb 189 positius més, i les del nord, amb 76 nous casos. Després d’aquestes dades, són 22.725 els valencians infectats de coronavirus des que va començar la crisi sanitària. De tots ells, a hores d’ara hi ha 5.124 casos actius, el que suposa un 16,39%.

També et pot interessar

stats