Repunta a 95 la xifra de defuncions diàries per coronavirus a Espanya

S’eleva també el nombre de nous casos diagnosticats respecte a ahir, amb 416.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de defuncions diàries a Espanya ha augmentat per segon dia consecutiu. Aquest dimecres s’han registrat 95 morts més. A pesar del repunt respecte a les dades de dies anteriors, el director del centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha recordat que és el quart dia en què les defuncions estan per davall del centenar i, atenent a la tendència, la xifra de persones mortes amb Covid-19 “evoluciona millor que en setmanes anteriors”. Cal recordar que des que va començar la pandèmia han mort 27.888 persones a tot el país.

El nombre de nous casos diagnosticats també s’ha incrementat considerablement respecte a les dades de dimarts, amb 416. La xifra total de contagis s’eleva així a 232.555 casos.

També s'han registrat 193 noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores, segons les dades de què disposa el Ministeri de Sanitat, ja que hi ha tres comunitats autònomes que encara no aporten tota la informació detallada que el Ministeri requereix des d’aquesta setmana. Als hospitals espanyols ara hi ha 124.616 ingressats. I també creix el nombre d’ingressos a l'UCI, 31 més, fins als 11.445 actuals.

Millor ritme que a Itàlia

Per a Fernando Simón, malgrat els augments d’algunes xifres, com les morts o els contagis, les dades són “coherents” amb l’evolució dels dies previs. De fet, el responsable del centre d’Alertes i Emergències Sanitàries ha assenyalat que el ritme de reducció dels contagis de Covid-19 “està sent més ràpid a Espanya que en altres nacions, com Itàlia, que va entrar en la pandèmia una setmana abans”. Simón atribueix els increments i els descensos dels últims dies a “allò que s’espera en el període final d’una pandèmia”.

Segons Fernando Simón, s’ha alentit la reducció dels contagis perquè ara per ara “es busquen tots els casos, els que tenen símptomes greus i els que no, i queden registrats". Una circumstància que no sempre ocorria en setmanes anteriors. “A pesar de fer més proves PCR, continua descendint la transmissió”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats