Repunt dels contagis de coronavirus a tot Espanya

Les comunitats autònomes que han notificat les dades de coronavirus han experimentat un augment dels casos positius, excepte la Comunitat Valenciana.

Un treballador pren la temperatura a una dona abans de fer-li la prova PCR
Un treballador pren la temperatura a una dona abans de fer-li la prova PCR / Ricardo Rubio (Europa Press)

Els diferents departaments de salut de les comunitats autònomes han notificat els nous casos de coronavirus. En tots els territoris, a excepció de la Comunitat Valenciana, han augmentat els nous contagis en les últimes 24 hores.

Així, el País Basc ha registrat 670 nous casos positius de Covid-19 a través de proves PCR, 96 més que els que van comptabilitzar ahir. També augmenten les hospitalitzacions (53, 11 més que divendres), i els ingressos a l'UCI (60, 2 més que divendres).

A Castella i Lleó els casos positius han augmentat fins als 930 (351 més que el dia anterior), dels quals 120 han sigut confirmats per PCR, i han comptabilitzat 20 brots nous, que se sumen als 189 que hi ha actius. En aquesta comunitat autònoma s'han registrat 4 nous morts, i la xifra total arriba als 2.167.

A Catalunya s'han registrat 1.303 nous casos de coronavirus (88 més que ahir). També ha augmentat la xifra de morts, 9 defuncions enfront de les 4 d'ahir. Els pacients ingressats en les últimes 24 hores han sigut 727 (32 més que ahir), dels quals 130 estan a l'UCI.

Per la seua banda, Andalusia ha notificat 1.131 nous casos en l'última jornada i 14 defuncions, el doble que el dia anterior.

A la Comunitat Valenciana, l'últim balanç suma 456 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, un descens de més de la meitat respecte als 960 contagis registrats aquest divendres, la xifra més alta des que va començar la pandèmia.

El Ministeri de Sanitat va informar ahir de les últimes dades de coronavirus a Espanya, que van batre un nou rècord de contagis diaris des de l'inici de la pandèmia: 12.183 nous positius. Així, la xifra total de persones que s'han contagiat al país s'eleva ja a 566.326.

També et pot interessar

stats