Repunt de casos a la Marina Baixa i la Safor des que van iniciar la desescalada

En canvi, els departaments de Torrevella, Elda, Oriola i Vinaròs han seguit reduint la xifra de contagis des de l'11 de maig.

Imatge d`'una terrassa de Gandia
Imatge d`'una terrassa de Gandia / À Punt NTC

L'entrada en la fase 1 ha suposat un notable increment de nous contagis per coronavirus en tres dels deu departaments de salut de la Comunitat Valenciana que primer van iniciar la desescalada, el passat 11 de maig.

Des d'aquest dia, i fins el 18 de maig, a l'àrea de la Marina Baixa s'han notificat 61 noves infeccions per Covid-19, això representa 47 casos més que en el mateix període de temps immediatament anterior (entre el 3 i el 10 de maig). Al Departament de Salut de la Safor l'augment de positius des que estan en fase 1 ha sigut de 14 i al Departament de Salut de Requena, de 7.

En l'altre extrem, en set dels deu departaments que l'11 de maig van passar a la primera fase de la desescalada, les infeccions han seguit caient de manera clara. Els descensos més pronunciats s'han viscut al Departament de Salut de Torrevella ( 17 casos menys), al d’Elda (16) i al de Vinaròs (9).

En xifres absolutes, els deu departaments de salut de la Comunitat Valenciana que primer van començar la desescalda han acumulat 248 contagis entre l'11 i el 18 de maig, mentre que 8 dies abans (entre el 3 i el 10 de maig) n’hi va haver 237. Això representa un augment global d'11 casos que, com hem vist, s'han distribuït de manera ben diversa.

També et pot interessar

stats