Representants del sector agrari i dels col·legis d'infermeria compareixen a les Corts

Els treballs de la comissió de reconstrucció continuen amb les intervencions de la Unió, AVA, Concoval i Cecova.

Sessió consitutiva a les Corts de la comissió per a la Reconstrucció social, econòmica i sanitària
Sessió consitutiva a les Corts de la comissió per a la Reconstrucció social, econòmica i sanitària / Corts Valencianes

La comissió de les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana davant la crisi del coronavirus continua els treballs aquest dilluns amb les intervencions dels representants del sector agroalimentari i dels col·legis d'infermeria valencians. La jornada comença a les 10:00 del matí amb la compareixença del secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris. Li segueix, a partir de les 11:00, el president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado; el president de la Confederació de Cooperatives Concoval, Emili Villaescusa (12:00) i el president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (Cecova), Juan José Tirado.

Els treballs arrancaren el passat dilluns, 1 de juny, amb les intervencions dels sindicats valencians majoritaris i la patronal per a presentar les seues propostes. Coincideixen que la unitat d'acció i aconseguir un finançament just per a la Comunitat Valenciana són claus per a recuperar l'economia. També va comparéixer la presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València.

La crisi econòmica derivada de la crisi sanitària del coronavirus deixa una factura d'almenys 65 milions d'euros en el sector agrícola i ramader de la Comunitat Valenciana, segons càlculs de La Unió. AVA-Asaja estima que són els productors d'hortalissa i sobretot els ramaders de l'interior d'oví i caprí, que concentren quasi la meitat de les pèrdues, amb 30 milions d'euros.

D'altra banda, el personal sanitari és un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. A tot Espanya s'han contagiat més de 51.000 professionals del sector, dels quals més de 2.700 són a la Comunitat Valenciana, segons dades de Sanitat. Però no hi ha dades concretes sobre la quantitat d'infermers i infermeres que ha contret la Covid-19.

La comissió de reconstrucció a les Corts es va aprovar per unanimitat el passat 8 de maig i finalitzarà els treballs el pròxim 20 de juliol com a màxim. L'objectiu és rebre propostes, realitzar debats i elaborar dictàmens sobre les mesures que cal adoptar per a la reconstrucció econòmica, social i sanitària derivada de la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats