Les representacions del Misteri d’Elx, suspeses a causa del coronavirus

La junta rectora ha decidit ajornar-les perquè no es pot garantir la distància de seguretat entre participants.

VÍDEO | Les representacions del Misteri d’Elx, suspeses a causa del coronavirus

La junta rectora del Misteri d’Elx, formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i l’Església catòlica, ha decidit suspendre la celebració de l’esdeveniment d’aquest agost a causa dels problemes derivats de la crisi del coronavirus. Segons l’òrgan, les condicions en què es desenvolupa aquest drama assumpcionista, patrimoni de la humanitat des de 2001, fan impossible garantir la distància de seguretat, sobretot per la massiva afluència de públic que atrau cada any. De fet, tampoc ho faran a porta tancada, perquè ni tan sols es pot garantir entre els participants i operaris, especialment entre els que s’ubiquen en les tramoies aèria i terrestre.

De fet, no és la primera vegada que se suspenen aquests actes centenaris. El president de la comissió de representacions del Misteri d’Elx, Hèctor Càmara, ha explicat que al llarg del segle XIX amb l’aparició d’altres epidèmies també es va decidir ajornar les celebracions. A més, ja en el segle XX, les obres a la cúpula de Santa Maria en van provocar la suspensió al 1904 i 1905. Entre 1936 i 1940 tampoc va haver-hi representacions per la Guerra Civil i la posterior restauració de la basílica.

El Misteri d’Elx se suma a altres celebracions que havien de tindre lloc enguany, però que s’han hagut de cancel·lar a causa de la pandèmia, com ara les festivitats i representacions de moros i cristians, les Falles, les festes de la Magdalena o la Tomatina de Bunyol.

També et pot interessar

stats