Es reprén l’activitat a les seus judicials amb un màxim del 40% de la plantilla

L’orde per a la desescalada també preveu l’entrada en vigor dels torns de vesprada, que seran voluntaris i amb menys treballadors que al matí.

La Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu
La Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu / Europa Press

La desescalada en l’administració de justícia comença aquest dimarts amb l’aplicació de l’anomenada fase 1. Així, es reprén l’activitat als jutjats amb un màxim del 40% de la plantilla en els òrgans judicials, fiscalies, instituts de medicina legal i a l’Institut Nacional de Toxicologia.

L’orde judicial, aprovada el 8 de maig, també preveu l’entrada en vigor dels torns de vesprada, que seran voluntaris i estaran integrats per menys treballadors que durant el matí. A més, recull totes les mesures de prevenció i higiene que s’hauran d’aplicar tant de manera particular com en les seus judicials per a garantir la màxima seguretat.

La fase 2 d’aquesta tornada a la normalitat judicial tindrà una durada de dues setmanes i serà per a reactivar els processos i els terminis. El personal reincorporat ja estarà entre el 60% i el 70%. La tercera fase implicarà l’activació dels terminis processals, suspesos amb el decret de l’estat d’alarma, i s’hi espera l’ocupació total dels centres de treball. L’última fase serà la tornada a la normalitat que hi havia abans del 14 de març.

Un jutjat va celebrar aquest dilluns a Santander el primer juí íntegrament telemàtic d’Espanya, fet en confinament extrem i amb les màximes garanties, segons ha destacat el magistrat que l’ha presidit. El juí s’ha seguit amb molt d’interés per audiències com la de València, on es preveu també implantar aquest tipus de processos per videoconferència.

També et pot interessar

stats