Reobrin vora un 80% de les perruqueries, mentre que el xicotet comerç i la restauració es mantenen a l’expectativa

Només un 15% dels comerços menors de 400 metres han reobert, segons la Confederació Espanyola de Comerç.

El 50% de les perruqueries no han obert aquest dilluns
El 50% de les perruqueries no han obert aquest dilluns / EP

Vora un 80% de les perruqueries de la Comunitat Valenciana, segons dades del gremi de perruquers, ha reobert aquest dilluns després de quasi dos mesos de parada absoluta. Ho han fet amb unes estrictes mesures de seguretat per a garantir la higiene i la distància de dos metres entre clients.

Mascaretes, guants, ulleres protectores, desinfecció i torns entre l’allau de cites prèvies i els dubtes de la clientela.

Pel que fa al xicotet comerç, la reapertura ha sigut menor. Segons la patronal valenciana Confecomerç la majoria ho faran a partir de la setmana vinent.s.Només un 20% dels comerços ha obert, segons l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA). La Confederació Espanyola de Comerç rebaixa el percentatge al 15% i considera precipitada la reobertura.

Molts autònoms s'estimen més esperar per a obrir fins a la setmana que ve, quan previsiblement passarem a la fase 1. Aquests dies seran de transició per a molts professionals.

Segons Lorenzo Amor, president de l’ATA, després de més de 50 dies sense poder obrir els negocis pel confinament, hi ha incertesa en el sector. No obstant, considera que al llarg de la setmana aquests percentatges pujaran al 40% en el cas del comerç minorista. En canvi, veu més negre el futur del sector de la restauració a curt termini, ja que no creu que s’incremente més del 3%.

La raó: la normativa publicada a última hora

“El problema, com és habitual, és que la normativa s’ha donat a conéixer diumenge, i a última hora”, ha dit Amor. Per això, segons ha explicat, els autònoms que no disposen d’EPI ni de material necessari per a l’obertura i per a salvaguardar la seguretat sanitària pròpia i la dels seus clients, no obriran fins que no en tinguen.

“Molts autònoms estan hui adaptant els seus locals per a obrir en els pròxims dies, uns altres ens han traslladat que esperaran al dia 11, i molts d’ells ens han dit que, tenint en compte la poca afluència de clients d’aquestes setmanes, no faran la inversió en material sanitari ara mateix perquè el cost pot ser molt superior al que facturaran en la setmana”, ha conclòs el president d’ATA.

També et pot interessar

stats