Renfe, Metrovalència i Tram Alacant inicien el retorn a la normalitat

A partir d’aquesta setmana recuperaran els nivells de circulació anteriors a l’estat d’alarma.

Desinfecció d'un vago de Metrovalencia
Desinfecció d'un vago de Metrovalencia / Europa Press

Renfe recupera a partir d’aquest dilluns l’activitat habitual dels trens del nucli de rodalia de València, el que suposarà tornar als nivells de circulació previs a la declaració de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus.

Segons ha informat l’empresa ferroviària, el retorn serà progressiu i adaptat a la demanda, garantint una freqüència de trens suficients per a facilitar la distància de seguretat entre viatgers i evitar aglomeracions. Una freqüència que s’incrementarà especialment durant les hores punta, per tal de garantir la mobilitat dels viatgers. Es mantenen el 80% de les freqüències en hora punta i el 50% en hores vall, ha detallat Renfe.

L'empresa ferroviària recorda que en les estacions cal estar el temps mínim imprescindible i mantindre la distància de seguretat, que no es poden utilitzar els ascensors i que cal emprar mascareta.

Durant l’estat d’alarma, el servei de rodalia va registrar caigudes de la demanda entre el 80% i 90% i l’empresa va haver d’adaptar l’oferta als distints escenaris de mobilitat decretats pel govern, per tal de complir amb les mesures de seguretat entre viatgers i oferir un servei bàsic als qui havien de desplaçar-se per raons inajornables.

Metrovalència, quasi al 100%

També els serveis de Metrovalència i Tram d’Alacant aplicaran a partir d’aquest dilluns un nou calendari, amb l’objectiu de recuperar les circulacions habituals anteriors a la crisi sanitària.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà pràcticament el cent per cent de les circulacions habituals, enfront del 50% que s’han prestat en les últimes setmanes, segons ha indicat el conseller de Mobilitat, Arcadi España.

La Generalitat ha establert una reducció màxima de fins al 2% del servei de les línies ferroviàries de metro i del 17% del servei en les línies de tramvia. Les línies 4 i 6, Mas del Rosari-Doctor Lluch i Tossal del Rei-Marítim Serreria, recuperen el servei habitual dels dies no lectius, ja que continuen tancats els centres universitaris.

També es manté paralitzada temporalment la línia 8, que enllaça Tossal del Rei amb la Marina de València, així com el servei nocturn durant els caps de setmana tant en les línies de tramvia com en les de metro.

Tram d’Alacant circularà com en els dies no lectius

Pel que fa al Tram d'Alacant, recupera el servei previst per a les jornades no lectives, en continuar tancada la Universitat d’Alacant i els centres educatius.

La línia 3, Estels-El Campello, entra de nou en funcionament, mentre que la línia 5, Porta del Mar-Plaça la Corunya, continua paralitzada temporalment.

A partir d’aquest dilluns, FGV reforça el dispositiu de seguretat i recorda l’obligació d’utilitzar mascaretes en tots els desplaçaments en transport públic.

L’empresa ha instal·lat dispositius de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions i ha senyalitzat els seients de manera alterna perquè els viatgers i viatgeres mantinguen la distància de seguretat.

També et pot interessar

stats