Els Reis d'Orient arriben a la Comunitat Valenciana

Ses majestats visiten aquesta vesprada l'Ajuntament de València però no desfilaran en cavalcada per la pandèmia.

Els Reis d'Orient  ja estan a la Comunitat Valenciana
Els Reis d'Orient ja estan a la Comunitat Valenciana

Els Reis d'Orient arriben a la Comunitat Valenciana. Ses majestats han ideat noves fórmules per a arribar, com cada any, puntuals a la seua cita anual amb els més menuts de la casa. I en cada municipi s'adaptaran a la situació de la pandèmia per a saludar els xiquets i les xiquetes.

A València, enguany no desfilaran en cavalcada, per a evitar aglomeracions, pels carrers i es limitaran a visitar l'Ajuntament de la ciutat, al qual arribaran en autobusos descapotables des de diferents punts de la capital valenciana. Ses majestats seran rebuts al consistori per l'alcalde de València, Joan Ribó, que estarà acompanyat de la Fallera major infantil, Carla García; el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de la corporació municipal.

D'altra banda, a la ciutat de Castelló, Els Reis d'Orient han triat també un format "alternatiu" a la tradicional cavalcada. Així, muntats en vehicles descapotables, Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran durant tota la jornada els carrers de la ciutat.

Els tres Reis Mags entraran a la ciutat pel Grau i des d'allí arrancarà la caravana reial, de la qual formarà part una reduïda comitiva formada pels Reis i els patges, que recorrerà els carrers de la ciutat al llarg de tot el dia, ha indicat el consistori en un comunicat. L'itinerari no es revelarà amb la finalitat d'evitar aglomeracions de gent. A més, l'Ajuntament ha recomanat que els xiquets i xiquetes saluden els Reis des de les seues cases, finestres o balcons sempre que siga possible per a contribuir així a no generar concentracions de persones al carrer.

En ciutats grans com ara Alacant, l'Ajuntament ha organitzat set cavalcades estàtiques en diferents punts de la ciutat perquè els menuts que així ho dessitgen puguen anar a veure els Reis d'Orient. També dimarts, a partir de les 10, els Reis difondran un missatge a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

En altres municipis més menuts, ses Majestats també han confirmat l'assistència. A Alaquàs (Horta Sud), els Reis han dexat clar que “cap xiqueta ni xiquet es quedarà sense regal”. I com enguany no poden fer la tradicional cavalcada, els xiquets i xiquetes que vulguen podran saludar-los fins demà de gener al claustre del Castell d’Alaquàs, d'11:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:30 hores. L'entrada és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament.

En altres localitats, els Reis d'Orient s'acostaran a les cases dels menuts directament. A Almàssera (Horta Nord), el canal de Facebook de l'Ajuntament retransmetrà l'arribada dels Reis d'Orient a l'església. Les comitives reials han anunciat que recorreran els carrers de la localitat i que els xiquets i xiquetes podran seguir aquest recorregut des dels balcons i finestres. Les comitives deixaran els regals a la porta de les cases.

També et pot interessar