La reina de les festes de la Vall d'Uixó va anar a missa en ple estat d'alarma

La comissió de festes s'empara en l'article 11 del reial decret d'estat d'alarma.

La reina de les festes de la Vall d'Uixó, Mar Fas, i el sacerdot de l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció.
La reina de les festes de la Vall d'Uixó, Mar Fas, i el sacerdot de l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció.

Polèmica a la Vall d'Uixó, a la Plana Baixa, per la celebració de l'ofrena floral a la Mare de Déu de l'Assumpció amb motiu de les festes patronals de Sant Vicent Ferrer. Es tracta d'un acte religiós que enguany venia marcat per la crisi del coronavirus i les mesures de confinament imposades pel govern espanyol.

L'ofrena es va celebrar sense públic, però amb la participació del sacerdot de l'església i de la reina de les festes, Mar Fas. A més, l'acte es va emetre en directe a través de les xarxes socials.

Tot i que la comissió de festes del municipi no va demanar permís per a la celebració de l'acte, aquesta assegura que es van complir totes les mesures de seguretat. S'empara en l'article 11 del reial decret de l'estat d'alarma, que preveu l'assistència a actes religiosos sempre que s'eviten les aglomeracions i es garantisca la distància, almenys d'un metre.

De fet, el seu president, Carlos Augusto, considera que és legítim perquè no s'ha celebrat cap missa multitudinària. "Simplement s'ha fet un culte religiós en una església tancada, amb només dues persones que han mantingut la distància de seguretat". A més, ha matisat que s'ha fet amb "totes les mesures de seguretat i amb totes les precaucions possibles".

Per la seua banda, l'Ajuntament de la ciutat de la Plana Baixa s'ha desvinculat de l'acte.

També et pot interessar

stats