Es regularitza el subministrament permanent de material sanitari

El govern central ha repartit a les autonomies més de 30 milions de peces de material sanitari.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la seua compareixença
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la seua compareixença

Després de la reunió mantinguda amb el president del govern i els de les comunitats autònomes, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que tant les mesures de confinament com les de suspensió de l'activitat econòmica no essencial estan funcionant. El 5% d'augment de contagis confirma que estem en la fase de ralentització de l'epidèmia. A més, el nombre de persones recuperades és més alt cada dia, arribant ja al 29% del total dels casos, ha afegit.

Illa ha explicat que hui, durant la reunió amb els presidents de les comunitats autònomes, Pedro Sánchez ha demanat a totes les autonomies la informació sobre totes les residències de persones majors, publiques i privades per a poder fer-ne un seguiment.

Subministrament regular i permanent de material sanitari

Illa ha explicat que des del govern central s'ha regularitzat un subministrament permanent dels diferents materials sanitaris necessaris per a fer front al coronavirus, com equips de protecció individual (EPI), tests de diagnòstic o respiradors.

Segons el ministre de Sanitat, s'han repartit a les comunitats autònomes més de 38 milions de peces dels quals 28 milions són mascaretes.

Pel que fa als respiradors, la millor notícia és la fabricació nacional d'aquests aparells, que s'ha regularitzat amb unes 100 unitats per dia. A més, el govern ha comprat 5.000 unitats que han de ser entregades en els pròxims dos mesos.

Illa ha explicat també que s’estan fent entre 15.000 i 20.000 tests de diagnòstic del tipus PCR cada dia. D’aquest tipus de test s’han adquirit 5 milions, dels quals un milió ja ha arribat i serà repartit entre les comunitats autònomes. Els tests poden tenir un segon ús, però de moment s’utilitzaran per a fer un triatge ràpid on hi ha una prevalença alta de la malaltia: hospitals i residències.

Transport de subministraments i medicaments garantit en Setmana Santa

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha explicat que la mobilitat és una amenaça per al control de la pandèmia i que el seu departament ha hagut de regular i estructurar una situació “que no té comparació”.

Així, des de la declaració de l’estat d’alarma Transports s’ha centrat primer a frenar la mobilitat en el transport de viatgers i després en la de mercaderies. Tot i això, Ábalos ha assegurat que el transport de subministraments i medicaments durant la Setmana Santa està garantit.

Pel que fa als espanyols i espanyoles que es trobaven a l’estranger, el ministre ha indicat que el govern ha repatriat ja 20.000 persones fins ara.

Per a finalitzar, el ministre ha demanat que es deixen de costat les actituds debilitadores i les ortodòxies ideològiques, ja que les mesures que ha pres el govern responen a la gravetat de l’amenaça global que estem vivint i no als interessos d’un partit.

També et pot interessar

stats