El Regne Unit supera el miler de morts per coronavirus en l’últim dia, rècord des d’abril

Johnson avisa que el nou confinament a Anglaterra podria continuar vigent fins a finals de març.

Un sanitari trasllada a un malalt a una ambulància
Un sanitari trasllada a un malalt a una ambulància / Neil Hall (Efe)

El Regne Unit ha registrat en les últimes 24 hores 1.041 noves defuncions per Covid-19, després de superar el miler de morts diàries pel virus per primera vegada des d'abril passat i ha tornat a registrar un nou rècord de contagis, amb 62.322 nous infectats, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia.

Aquestes dades actualitzades eleven a 77.346 el total de decessos per la malaltia al Regne Unit i la de contagis, a 2.836.801.

Abans de publicar-se aquestes xifres, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va avisar al Parlament que les dures restriccions que comporta el nou confinament a Anglaterra podrien continuar vigents fins a finals de març. Johnson ha remarcat que la "diferència fonamental" de l'actual confinament nacional és que ara el país té un programa de vacunació contra la Covid-19.

La intensificació dels controls a Anglaterra inclou l'orde a la ciutadania de quedar-se a casa i el tancament de col·legis davant de l'alarmant repunt d'infeccions per la nova variant, molt més transmissible.

Segons les últimes dades, una de cada 50 persones (al voltant d’1,1 milions) a Anglaterra estava infectada de Covid la setmana passada.

També et pot interessar

stats