El Regne Unit supera les 32.000 defuncions a hores d'iniciar la desescalada

Itàlia registra 179 morts en un dia i continua reduint els contagis.

Un cartell convida a la ciutadania a consumir amb el rostre del primer ministre Boris Johnson
Un cartell convida a la ciutadania a consumir amb el rostre del primer ministre Boris Johnson / Hannah McKay (Reuters)

El Regne Unit eleva aquest dilluns la xifra total de morts per la Covid-19 en hospitals, residències i domicilis fins a 32.065, després de registrar 210 noves morts. Els 100.490 tests que s'han fet en les últimes 24 hores han detectat 3.877 nous contagis. Aquestes dades s'han conegut el mateix dia que el govern britànic ha publicat el full de ruta per a desescalar el confinament a partir de dimecres.

El pla preveu que aquesta setmana comencen a tornar al treball els empleats en sectors com la manufactura, la construcció, la logística i la distribució. Es recomana a més per primera vegada que els ciutadans es cobrisquen el rostre en espais tancats quan no siga possible mantindre la distància de seguretat amb altres persones.

Viatjar a Anglaterra serà possible però amb moltes precaucions. L'executiu imposarà una quarantena de 14 dies als viatgers que arriben amb avió al Regne Unit a fi d'evitar nous contagis des de l'exterior.

Al juny, el Govern avaluarà una reobertura limitada de les escoles, amb l'expectativa de poder reprendre alguns cursos de preescolar i primària, i permetre tutories per a l'alumnat de secundària, que no tornarà a les classes presencials almenys fins a setembre.

A Itàlia augmenta la xifra de morts, però redueix els contagis

Itàlia ha registrat 179 noves defuncions per coronavirus en les últimes 24 hores, una xifra un poc superior a la del diumenge, que va ser la més baixa en dos mesos. L'últim balanç oficial de Protecció Civil també indica que es continuen reduint els nous casos, amb 744 des del diumenge, la millor dada des de principis de març.

També et pot interessar

stats