El Regne Unit registra 739 morts més l'endemà de superar oficialment el pic de la pandèmia

La mortalitat britànica s'acosta cada dia més a la italiana, que la supera en 700 defuncions.

Treballadores del sistema públic de salut britànic (NHS) retornen els aplaudiments al veïnat
Treballadores del sistema públic de salut britànic (NHS) retornen els aplaudiments al veïnat / Dylan Martínez (Reuters)

La pandèmia de Covid-19 dona signes de remissió a tot Europa, però de forma asimètrica i amb forts contrastos als diferents països. Serveix com a exemple la situació comparada d’Itàlia, amb una dràstica reducció de la mortalitat i els nous contagis en les últimes setmanes, i el Regne Unit, on a pesar d'haver-se superat el pic de la pandèmia, els indicadors anticipen setmanes encara dramàtiques.

En les últimes 24 hores el Regne Unit ha registrat 739 morts i ja suma 27.510 defuncions des que va començar la crisi sanitària. El país ha fet 122.222 tests des de dijous, superant l’objectiu de 100.000 proves diàries que s’havia marcat el govern.

El govern britànic manté que s’ha superat el pic de la pandèmia de Covid-19 i presentarà la pròxima setmana un full de ruta per a reactivar l’economia.

269 morts a Itàlia i 608 altes hospitalàries

Per la seua banda, la xifra de víctimes de la Covid-19 suma 269 nous morts a Itàlia, registres clarament inferiors als de fa una setmana i que consoliden la tendència a la baixa en la mortalitat. Han mort 28.236 persones al país, xifres a les quals el Regne Unit s’acosta cada dia.

Itàlia ha registrat 1.965 contagis més en un dia, però també 608 altes hospitalàries, que rebaixen la pressió a les UCI. Ara mateix hi ha 100.943 pacients positius al país, la meitat que al principi de la pandèmia.

Mortalitat i contagis a la baixa a França

A França la mortalitat continua a la baixa i presenta un descens més accentuat que a Itàlia i el Regne Unit. Aquest divendres s’han reportat 218 morts més, que eleven a 24.594 les defuncions totals des de l’inici de la pandèmia, que afecta especialment el nord-est del país. 15.000 de les morts s’han registrat en hospitals i 9.000 en residències de majors i centres de persones dependents.

Les autoritats sanitàries destaquen que s’ha produït un nou descens en les hospitalitzacions, que superen les 25.000. El balanç d’altes i baixes a les UCI és positiu, amb 141 ingressos menys en un dia.

També et pot interessar

stats