El Regne Unit identifica una “nova variant” del coronavirus, però veu “improbable” que reste efectivitat a la vacuna

La localitzen en més de mil pacients del sud d’Anglaterra i es desconeix si és més nociva.

Dos vianants creuen aquest dilluns el pont de Westminster de Londres, una ciutat que ha registrat un increment de contagis
Dos vianants creuen aquest dilluns el pont de Westminster de Londres, una ciutat que ha registrat un increment de contagis / Efe

El Regne Unit ha identificat una “nova variant”, que es propaga amb gran rapidesa, del SARS-CoV-2, el coronavirus que causa la Covid-19, segons ha anunciat aquest dilluns el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock. Fins al moment s'han identificat més de mil casos d'aquesta nova variant, especialment al sud d'Anglaterra. Ara bé, Hancock veu “molt improbable” que les vacunes desenvolupades contra la Covid-19 perden efectivitat amb la nova soca.

Les autoritats britàniques ja han notificat a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) aquesta nova variant que han identificat i de la qual, ara per ara, no hi ha cap prova que tinga efectes més nocius per a la salut dels malalts.

Les autoritats sanitàries britàniques creuen que aquesta nova variant “pot estar associada a la propagació més ràpida al sud d'Anglaterra". De fet, el ministre va anunciar que certes zones dels comtats d'Essex (est d'Anglaterra) i Hertfordshire (al nord de la capital), passen al nivell màxim de restriccions, per la qual cosa hauran de tancar-hi els bars i restaurants, excepte per a lliuraments a domicili.

Encara es desconeix fins a quin punt l'increment de contagis en totes les franges d'edat es deu a la nova soca, però la situació fa necessàries “accions ràpides i decisives”, ha emfatitzat Hancock.

També et pot interessar

stats