El Regne Unit habilita estadis de futbol i centres de congressos per vacunar persones vulnerables

Set grans centres de vacunació en diferents ciutats de la Gran Bretanya pretenen accelerar la immunització de la població.

Bristol (Regne Unit)
Bristol (Regne Unit) / Jon Rowley (Efe)

Set grans centres per a la vacunació massiva contra la Covid-19 obrin aquest dilluns a la Gran Bretanya, amb els quals el govern britànic espera accelerar el pla d'immunització de la població a fi de controlar l'extensió de la malaltia.

Es tracta d'estadis de futbol o centres de conferències a Londres, Bristol, Newcastle, Manchester, Stevenage, Birmingham i Surrey, on vacunaran als grups més vulnerables.

L'executiu confia vacunar uns dos milions de persones cada setmana i accelerar el pla d'immunització per tal de vacunar més de 13 milions de ciutadans abans del pròxim 15 de febrer.

A més dels hospitals que ja estan vacunant des del passat desembre i dels nous centres que obrin hui, ambulatoris i algunes farmàcies se sumaran a final de setmana al programa, en moments d'enorme pressió per a la Sanitat pel creixement dels contagis de la Covid-19.

El director mèdic britànic, Chris Whitty, va demanar aquest dilluns a la ciutadania que complisca les mesures restrictives per a superar l'actual crisi, en una sessió de preguntes i respostes organitzada per la cadena BBC amb membres de la seua audiència.

Whitty va admetre que el país afrontarà "el moment més perillós" de la pandèmia en les pròximes setmanes abans que el programa d'immunització puga tenir un impacte a l'hora de reduir el nombre de contagis i les defuncions per la malaltia.

"Aquest és un problema de tots. Cada contacte innecessari és un vincle potencial en la cadena de transmissió", va agregar. Segons Whitty, diumenge hi havia 30.000 persones ingressades a l'hospital amb Covid-19, en comparació a les 18.000 hospitalitzades durant la primera onada el mes d'abril passat.

També et pot interessar