El Regne Unit aprova la vacuna d'Oxford-AstraZeneca

És el segon fàrmac contra el coronavirus que s'autoritza al país, després del de Pfizer/BioNTech.

Una xeringa amb una de les vacunes contra el coronavirus en una imatge d'arxiu
Una xeringa amb una de les vacunes contra el coronavirus en una imatge d'arxiu / Daniel Becerril (Reuters)

Els reguladors del Regne Unit han aprovat la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, segons ha comunicat el Ministeri britànic de Sanitat. En els assajos va revelar una eficàcia superior al 70%.

L'Agència Reguladora de Productes Sanitaris i Metges (MHRA, per les sigles en anglés) ha donat el vistiplau al preparat, el segon que entra en el programa d'immunització contra el corornavirus que es va iniciar el passat dia 8 al Regne Unit. A més de la vacuna d'Oxford, el país està vacunant amb la de Pfizer/BioNTech.

El Ministeri de Sanitat britànic ha indicat en un comunicat que la decisió "arriba després d'uns assajos clínics rigorosos i una anàlisi exhaustiva de les dades per part dels experts de la MHRA, que han conclòs que la vacuna complix els seus estrictes estàndards de seguretat, qualitat i efectivitat".

L'anunci es produïx l'endemà que les autoritats britàniques notificaren 53.153 casos de coronavirus en un dia, un registre sense precedents des de l'inici de la pandèmia.

El Regne Unit, que ja el dilluns va fixar un rècord amb més de 41.000 positius, acumula fins a aquest dimarts 2.382.865 casos, amb més de 71.500 morts, inclosos els 414 que s'han registrat en les últimes 24 hores. Almenys 3.260 persones han mort per causes derivades de la Covid-19 en els últims set dies.

També et pot interessar

stats