El Regne Unit aconsella no vacunar al·lèrgics després de dos reaccions anafilàctiques

Dos sanitaris patiren una reacció poc després de rebre la primera de les dues dosis de la vacuna.

Una infermera anglesa prepara la vacuna de Pfizer.
Una infermera anglesa prepara la vacuna de Pfizer.

L'Agència Reguladora de Productes Medicinals i de Salut del Regne Unit recomana no vacunar-se contra la Covid-19 totes aquelles persones que en el passat hagen experimentat reaccions al·lèrgiques greus a fàrmacs, alguns aliments o una altra vacuna. Tot després que la Sanitat pública anglesa (NHS) haja confirmat aquest dimecres que dos sanitaris van patir una reacció al·lèrgica després de rebre la primera de les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech.

L’NHS ha precisat que se n’ha informat tots els hospitals anglesos que participen en aquest programa. Els reguladors demanen que els centres on s'estan administrant les vacunes tinguen instal·lacions adequades per a atendre els afectats en cas d'alguna mena de reacció.

Pel que sembla, aquests dos sanitaris tenen un historial clínic d'al·lèrgies severes i han de portar injeccions d'adrenalina, segons indiquen aquest dimecres els mitjans britànics. Poc després de ser vacunats, els dos sanitaris van patir una “reacció anafilàctica”, però es van recuperar una vegada que van rebre el tractament adequat, segons les autoritats sanitàries. Aquest tipus de reaccions són sobtades i generalitzades i solen començar amb una sensació de formigueig i mareig.

Les immunitzacions van començar ahir en cinquanta grans hospitals del Regne Unit, en el que el govern ha denominat el “V-Day” (dia de la V o de la vacunació). Les primeres dosis estan destinades als majors de 80 anys i empleats del sector sanitari i de llars d'ancians, encara que els residents en si hauran d'esperar que la logística permeta el trasllat de la vacuna al lloc en els pròxims dies. El Regne Unit té compromesos 40 milions de vacunes, que permetran immunitzar 20 milions de persones.

També et pot interessar

stats