El regidor de Sanitat d'Oriola renuncia a les seues competències després de vacunar-se

L'edil assegura que mai va demanar que el vacunaren i ja està sent investigat.

El regidor popular José Galiano, anterior responsable de Sanitat
El regidor popular José Galiano, anterior responsable de Sanitat / Ajuntament d'Oriola

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura), el popular José Galiano, ha presentat aquest divendres la renúncia a les seues competències (Sanitat, Estadística, Parc Mòbil i Transport Urbà) davant l'alcalde del municipi, Emilio Bascuñana. La decisió l'ha presa “de manera irrevocable i amb caràcter temporal” fins que es resolga la situació del procés de vacunació i se sàpia qui són els “verdaders responsables” scomés alguna irregularitat en l'assignació de dosis “sobrants” de la vacuna contra la Covid-19, segons informa en un comunicat.

Galiano, que és un dels onze càrrecs públics investigats per la Conselleria de Sanitat Universal per haver-se vacunat irregularment, ha afirmat que “mai no va demanar” que el vacunaren i que tampoc no “li ha llevat” la vacuna a ningú.

En la seua defensa, l'edil argumenta que el protocol de la Conselleria no detallava què s'havia de fer amb les dosis sobrants en el moment en què va rebre la primera vacuna, el 6 de gener. El regidor ha recordat que la consellera Ana Barceló va destituir la directora de Salut Pública de València, Elvira Mensat, per reconéixer que no hi havia instruccions sobre com s'havia d'actuar davant la possibilitat que sobraren dosis de la vacuna.

Després de renunciar a les seues competències, Galiano ha comunicat que s'incorporarà al seu lloc de treball d'infermer al centre de salut d'Oriola Costa, que compaginarà amb l'acta de regidor.

Ciutadans es mostra satisfet amb la renúncia

El vicealcalde d'Oriola, José Aix, ha celebrat que s'haja complit l'exigència de Ciutadans de “fer cessar” Galiano i retirar-li les competències. La formació liberal va demanar el passat 28 de gener la destitució de Galiano.

L'oposició demana la dimissió

El PSOE i Canviem Oriola, partits de l'oposició a la capital del Baix Segura, han criticat les “excuses” de l'edil responsable de Sanitat. Els socialistes consideren que la decisió “arriba tard” i la formació municipalista demana la dimissió de Galiano.

També et pot interessar

stats