El regidor de Sanitat d'Oriola (PPCV) també es vacuna i se salta el protocol

José Galiano se suma a altres dos càrrecs del PPCV i tres alcaldes socialistes, que han rebut la primera dosi de manera irregular.

El regidor de Sanitat d'Oriola, José Galiano, va estar present en la vacunació a la residència Savia

Continua el degoteig de càrrecs públics que s'han vacunat a la Comunitat Valenciana amb dosis sobrants del fàrmac, a pesar de no pertànyer a cap dels grups prioritaris del pla d'immunització. Aquest dilluns ha eixit a la llum el cas del regidor de Sanitat d'Oriola, José Galiano, del PPCV. Ha sigut ell mateix qui ha confirmat que el 6 de gener van administrar la primera dosi a la residència d'aquesta localitat del Baix Segura amb l'argument que "van sobrar dues o tres dosis i les anaven a rebutjar". "Estic tot el dia exposat i en contacte directe amb molta gent per ser regidor de Sanitat", ha argumentat el polític per a defensar la seua actuació.

Galiano passa així a engrossar la llista de polítics en les institucions públiques, el tercer pertanyent al PPCV, que ja han començat a inocular-se la vacuna de manera irregular saltant-se el protocol establit pel govern espanyol i la Conselleria de Sanitat Universal. El pla de vacunació estableix que les residències, tant interns com plantilla, són el grup més prioritari. I seguidament és el torn del personal sanitari, tant en atenció primària com en hospitals. El regidor oriolà no està inclòs en cap d'aquests dos col·lectius.

Però, segons ha explicat, les persones encarregades de vacunar els residents del geriàtric San Francisco li van dir que se la podia administrar perquè "sobraven algunes dosis".

"Jo els vaig comunicar que era el regidor, però em van advertir que jo un dia podria estar en una residència o en una altra i que no passava res si me la posava", ha assenyalat. En aquest sentit, el popular recalca que les vacunes "les anaven a rebutjar" després d'atendre tot el personal de les instal·lacions i que "abans de tirar-les al fem" va decidir posar-se-la. "No hauria d'haver-hi cap problema, com no tirar aliments si sobren", ha defensat. Galiano ha matisat, a més, que és infermer de professió i que no exerceix a causa del lloc que ocupa en el consistori.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha garantit aquest dilluns que el partit que lidera obrirà un expedient informatiu "si hi ha algun càrrec que accepta la vacuna sense ser grup prioritari", després que s'ha sabut la recent vacunació de l'alcalde de la Nucia (Marina Baixa) i diputat provincial, Bernabé Cano, i del regidor de Sanitat en el mateix ajuntament, Manuel Alcalá.

La Conselleria de Sanitat també ha obert investigacions per altres casos d'alcaldes vacunats a la Comunitat Valenciana a Rafelbunyol, Fran López, i al Verger i els Poblets, el matrimoni format per Ximo Coll i Carolina Vives: tots tres del PSPV.

També et pot interessar

stats