Es redueix la contaminació atmosfèrica de València pel coronavirus

La presència d'lguns contaminants baixa fins al 80% des que s'apliquen limitacions al trànsit rodat.

Detall del tub d'escapament d'un vehicle en una imatge d'arxiu
Detall del tub d'escapament d'un vehicle en una imatge d'arxiu / Europa Press

La contaminació atmosfèrica a València ha disminuït des del 13 de març com a conseqüència de les restriccions a la mobilitat, que han reduït dràsticament els desplaçaments per carretera.

L’últim informe de contaminació atmosfèrica constata "una importantíssima reducció" dels nivells de contaminació atmosfèrica, i un "descens generalitzat" en totes les estacions de mesurament de la ciutat. Els nivells diaris es troben per sota dels que es registraren en el mateix període del 2019, que inclou el cap de setmana anterior a la festivitat de Sant Josep fins a la celebració de les festes de Falles, és a dir, del 15 al 17 de març de l’any passat.

Només els diumenges "el contaminant NO2 (el diòxid de nitrogen derivat de la combustió der carburants”) mostra descensos entre en el nivell del 52 al 84 per cent respecte dels de l'any anterior", mentre que les partícules PM10 (pols contaminant de diferents residus tòxics) tenen "disminucions entre el 74 i el 80 per cent".

El regidor de Mobilitat Sostenible i de Qualitat de l'Aire a València, Giuseppe Grezzi, considera que les dades confirmen la relació directa entre la intensitat del trànsit i la contaminació atmosfèrica". Una circumstància que, per a Grezzi, avala la voluntat d'insistir en mesures de reducció del trànsit motoritzat.

També et pot interessar

stats