Rècord de morts a la Comunitat Valenciana: 92 defuncions en l’últim dia

Hui dia hi ha 2.739 persones ingressades, 388 a l'UCI, màxim des de l’inici de la pandèmia.

Un sanitari realitza un test en l'hospital de campanya de La Fe de València
Un sanitari realitza un test en l'hospital de campanya de La Fe de València / Biel Aliño (EFE)

L’augment de les trobades socials per Nadal continua deixant registres històrics en l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, a pesar de les restriccions que va imposar la Generalitat per a frenar la corba de contagis amb l’arribada de les festes.

Aquest dimarts, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 92 defuncions per coronavirus en l’últim dia, màxim des de l’inici de la crisi sanitària, i trenca el rècord aconseguit fa just una setmana, amb 85 morts. D’aquestes morts, 29 corresponen a usuaris de residències de persones majors. Així, el total morts s’eleva a les 3.413 persones.

D’altra banda, Sanitat Universal ha comunicat 4.664 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens: ja s’han contagiat des del començament de la pandèmia un total de 178.452 persones. Per províncies, la distribució dels nous positius és la següent: 529 a Castelló (19.250 en total), 1.467 a Alacant (59.173 en total) i 2.667 a la província de València (100.013 en total).

Màxim històric a les UCI, amb 388 ingressats

La situació més crítica és als hospitals valencians. Hui dia hi ha 2.739 persones ingressades, 388 de les quals ocupen un llit a les unitats de cures intensives. És el màxim nombre d’ingressats en UCI al territori valencià i supera el pic del 4 d’abril, quan hi havia 386 hospitalitzats en estat crític. A pesar d’aquestes xifres, que sobrepassen els registres dels pitjors moments de la pandèmia al març i a l’abril, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha insistit que els centres sanitaris valencians encara tenen més capacitat per a acollir pacients, encara que esperen que no siga necessari.

També preocupa l’estat de les residències, on a pesar d’haver iniciat el procés de vacunació, la xifra de centres de persones majors amb algun cas de coronavirus no deixa de créixer. En aquests moments hi ha 167 residències amb algun cas positiu, 58 més que fa set dies. De fet, aquest dimarts s’han notificat 187 contagis en residents i 71 positius entre treballadors dels centres.

El brot de la presó de Picassent s’eleva a 52 contagis

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 46 brots, la majoria de xicotetes dimensions i d’origen social. El més nombrós l’han detectat a la presó de Picassent, amb 52 casos associats. Segons va informar Institucions Penitenciàries, el contagi massiu es va originar a partir del contagi d'un intern asimptomàtic que tornava de permís i que havia superat els protocols preventius abans de tornar a compartir mòdul.

També et pot interessar

stats