Rècord de defuncions des de finals d’abril: 14 l’últim dia

La xifra total de morts des de l’inici de la pandèmia supera ja les 1.600.

Proves PCR
Proves PCR / Efe

La Comunitat Valenciana ha assolit la major xifra de defuncions per coronavirus des del 30 d’abril quan l’estat espanyol travessava les setmanes més dures de la pandèmia. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres catorze morts, i la xifra total des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja a 1.609 defuncions. Per províncies, se n’ha registrat una a Castelló, huit a Alacant i cinc a València.

Després de detectar-se el passat dimarts 892 contagis, una de les xifres més elevades des de la fi de l’estat d’alarma, en les últimes 24 hores la dada ha baixat fins als 658 positius. Així, la xifra total d’infeccions des de l’inici de la crisi sanitària creix fins a les 36.846 persones. Per províncies, s’han comunicat 38 positius a Castelló, 336 a Alacant i 283 a València. D’aquesta manera, en aquests moments hi ha 6.253 casos actius.

Pel que fa als hospitals valencians, ara per ara hi ha 475 persones ingressades, de les quals 75 ocupen un llit a les unitats de cures intensives. En concret, a Castelló hi ha 56 persones ingressades (huit a l’UCI), 177 a Alacant (35 a l’UCI) i 242 a València (32 a l’UCI).

Vint-i-sis brots

A més, la Conselleria ha informat de 26 brots, la majoria d’origen social. Destaquen els focus a Monfort i Onda, amb 12 casos cadascun. A més, també s’han notificat dos brots que pertanyen a l’àmbit educatiu, a Puçol i Santa Pola, amb tres i quatre positius respectivament. Així mateix, s’han registrat focus a Albal, Alberic, Alcoi, Almassora, Almoradí, Alzira, Ares del Maestrat, Carlet, Castelló de la Plana (5), Cullera, Gandia, Ontinyent, Sant Mateu, Sueca, Torrevella i València (3).

També et pot interessar

stats