Rècord d’hospitalitzacions per Covid a la Comunitat Valenciana, amb dades que s’acosten a les de març

La incidència acumulada ha registrat el seu màxim històric aquesta setmana, amb 390,73 casos per cada cent mil habitants.

Una infermera atén un pacient en l'UCI
Una infermera atén un pacient en l'UCI / Jesús Diges (Efe)

La primera setmana de 2021 acaba amb un nombre d’hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana semblant al de final de març, just abans del pic de la primera onada. La xifra de pacients Covid és de 1.865 persones, la més alta de la segona onada, i el 29 de març hi havia un total de 1.874 les persones ingressades als hospitals valencians.

L’ocupació de llits en les unitats de cures intensives ha augmentat en aquest període un 19,11%, fins a arribar a 293 pacients amb coronavirus. Actualment la valenciana és l’autonomia amb el percentatge més alt d’ocupació en planta i el tercer més alt a les UCI, un 29,25%, nou punts per damunt de la mitjana espanyola.

S’ha assolit la xifra diària de morts més alta

El dimecres 30 es van notificar 70 morts relacionades amb la Covid-19, la xifra diària de defuncions més alta de tota la pandèmia al territori valencià. L’última setmana s’han registrat un total de 196 persones que han mort a causa del coronavirus. Han mort més persones que durant tot el més d’octubre, segons les dades de la Conselleria i el Ministeri de Sanitat. De les defuncions d’aquesta setmana, 64 es corresponen a persones usuàries de residències de majors.

11.926 contagis i la xifra diària més alta de tota la pandèmia

L’any ha començat amb el registre del màxim històric de la incidència acumulada a catorze dies, amb 390,73 casos per cada cent mil habitants. Aquesta ha sigut la segona pitjor setmana de la pandèmia en relació amb el nombre de contagis, un total de 11.926. La xifra diària més alta de casos es va notificar el dia 29, 3.590, i es van superar per primera vegada els tres millers en un dia. En aquesta línia, continuen augmentant els contagis entre el personal dels geriàtrics, de 53 a 112 en la darrera setmana, però s’hi ha reduït entre les persones residents que passen de 195 positius setmanals a 144.

També et pot interessar