Rècord de contagis a Espanya des de l'inici de la pandèmia: 38.869 casos nous

La proporció de positius per cada 100.000 habitants creix 38 punts i la incidència acumulada se situa en 492.

Una sanitària fa una prova PCR a un veí de la localitat alabesa d’Agurain, on s’ha fet un cribratge massiu
Una sanitària fa una prova PCR a un veí de la localitat alabesa d’Agurain, on s’ha fet un cribratge massiu / Jon Rodríguez (Efe)

La pandèmia torna amb xifres de rècord a Espanya. Així ho evidencien els quasi 39.000 nous contagis que ha notificat el Ministeri de Sanitat, la xifra més alta des del començament de la pandèmia. Dels 38.869 positius nous, més de 16.000 es van diagnosticar ahir dimarts. La llista de víctimes també continua engrossint-se, se n'afigen 195 més.

Aquests augments també s’evidencien en la incidència acumulada mitjana de tot Espanya, que en només una jornada s’ha disparat en 38 punts. Actualment, hi ha 492 contagis per cada 100.000 habitants tenint en compte els casos diagnosticats en els últims catorze dies. En algunes autonomies, com l’extremenya, es dobla àmpliament aquesta incidència. Múrcia, amb 713 contagis cada 100.000 habitants, la supera, i la Comunitat Valenciana també, encara que en menor proporció, atés que compta amb 609 casos per cada 100.000 habitants.

El ritme imparable que han adquirit els contagis en les últimes setmanes continua reflectint-se als hospitals, on novament s’ha incrementat la pressió hospitalària. Les Unitats de Cures Intensives (UCI) ja estan al 27,76% d’ocupació per part dels pacients amb Covid-19, mentre que el 14,64% dels llits disponibles als hospitals acullen algun usuari amb coronavirus, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.

En el cas de la Comunitat Valenciana, supera àmpliament aquests dos paràmetres sanitaris. La pressió a les UCI és cada vegada major i compta amb el 45,05% dels llits ocupats per pacients amb coronavirus, mentre que les hospitalitzacions per aquesta malaltia ja suposen el 29% de la totalitat dels llits.

Amb el creixement de tots aquests indicadors els contagis diagnosticats s’eleven fins a 2.176.089 a Espanya des del passat hivern, quan va començar la crisi sanitària. La xifra més roïna, la de les defuncions, supera les 52.800 persones.

També et pot interessar

stats