Rècord de contagis a la Comunitat Valenciana: 2.327 nous positius en un dia

Amb les últimes dades, la Comunitat Valenciana supera els 70.000 contagis per coronavirus.

Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València.
Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València / Shutterstock

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dissabte 2.327 nous positius de coronavirus confirmats per prova PCR o d’antígens, la xifra més elevada des que va començar la pandèmia i el doble dels casos registrats ahir.

Cal matisar, però, que durant la primera onada només es consideraven casos positius els que notificaven els hospitals, és a dir, els més greus. Les xifres d'aquesta onada s'han incrementat pels contagis lleus i asimptomàtics, una realitat que va quedar oculta durant els mesos de la primavera.

Per províncies, 271 d'aquestos nous positius s'han comunicat a Castelló, 732 a Alacant i 1.190 a València. Hi ha 134 casos sense assignar.

Fins ara, la xifra més elevada era la d'aquest dimarts 3 de novembre, quan es van confirmar 1.969 nous contagis. El total de positius a la Comunitat Valenciana s’eleva ja a 71.952.

Segons les dades facilitades per Sanitat, als hospitals valencians hi ha 1.359 persones ingressades, 118 a la província de Castelló, 473 a la d’Alacant i 768 a la de València. A les UCI hi ha ara mateix 241 persones.

La Conselleria ha notificat també 20 nous brots, la majoria d'origen social.

A la ciutat de València s'han comptabilitzat cinc brots, tots d'origen social, que afecten 24 persones. A Elx s'han registrat quatre nous brots, i tres a Asp. També s'ha registrat un nou brot al Villar (3 casos), Sant Joan d'Alacant (4), Llíria (3), Bétera (5) i Sagunt (3), tots d'origen social. Mentresant, a Alcoi s'han detectat dos brots, un d'àmbit laboral (4) i un altre d'àmbit educatiu. (3).

També et pot interessar

stats