Rècord de casos diaris a la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia: 1.318 en l’últim dia

Els ingressos en hospitals i en UCI continuen creixent i augmenten en més d’un miler els contagis actius.

El personal sanitari realitza un test d'antígens
El personal sanitari realitza un test d'antígens / Raquel Manzanares (Efe)

La Comunitat Valenciana marca una nova xifra rècord de contagis diaris de la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. Aquest dimarts, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 1.318 positius en les últimes 24 hores. Tot i que és habitual que els dimarts repunten els contagis diaris pel retard en les comunicacions, aquesta xifra és molt superior als 780 de mitjana que es venien notificant en el segon dia de la setmana.

Més de la meitat dels nous casos són de les comarques del centre, que amb 816 positius diaris també estableixen un nou rècord. També augmenten els contagis respecte al dilluns a les comarques del nord, amb 125, i a les comarques del sud, amb 377.

Així, amb 51.013, el nombre total de persones que s’han contagiat de coronavirus des del començament de la crisi sanitària se supera ja el llindar dels 50.000 casos.

Amb aquesta forta escalada dels contagis, creixen també els casos actius en més de huit-centes respecte a dilluns. Ara per ara, hi ha 6.723 persones malaltes de Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

En aquesta escenari, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la responsabilitat a través de les xarxes i ha incidit a dir que abaixar la guàrdia seria un “greu error”. A més, no descarta prendre mesures més restrictives per a contindre la segona onada al territori valencià, segons ha piulat a les xarxes socials.

Les hospitalitzacions i les UCI, a l’alça

Com ocorre des de fa dues setmanes, els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives continuen a l’alça. Ara hi ha 717 persones que ocupen un llit als centres sanitaris valencians, 52 més que dilluns. D’aquestes, 113 es troben a les unitats de cures intensives, 6 més que en l’últim balanç.

D’altra banda, Sanitat Universal ha notificat cinc defuncions, una d’elles en una residència de persones majors. Així, la xifra total de persones que han mort des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja a 1.731.

31 brots, els més nombrosos a Elda i Rafal

La Comunitat Valenciana suma aquest dimarts 31 brots nous, la majoria d’origen social. Els més nombrosos s’han donat en un centre educatiu de Rafal (Baix Segura), amb 11 casos associats i a Elda (Vinalopó Mitjà), d’origen laboral, amb 12 contagis vinculats.

També et pot interessar

stats