La reconversió industrial de cinc empreses valencianes, clau per a resoldre el dèficit material d'algunes residències

El trasllat de residents està preparat i a l'espera de les instruccions de Sanitat.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en un moment de la seua intervenció
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en un moment de la seua intervenció

Els últims lliuraments de material sanitari estan donant “pulmó” a les residències de majors, segons ha explicat la vicepresidenta primera i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra en l'À Punt Notícies. Aquest dimarts han repartit 6.000 mascaretes, 4.000 guants i centenars de termòmetres més, entre altres elements, per als centres de la província de Castelló. Abans va ser el torn d’Alacant i dimecres ho serà per a les residències de València.

Oltra ha destacat que aquest material prové majoritàriament de cinc empreses valencianes que han reconduït l’activitat per a resoldre la “mancança de material” que, segons ha admés, es va patir a tot Espanya. Per aquest motiu ha demanat obrir una reflexió sobre “l’excessiva dependència” dels proveïdors estrangers. “Tindre una economia arrelada al territori ens dona certa llibertat i autonomia”, ha dit la vicepresidenta.

La Conselleria ha preparat 16 ambulàncies i està a l’espera de les indicacions de Sanitat per a començar a reallotjar els interns d’algunes residències, a fi de reduir el risc de contagis. S’estudiarà “cas per cas” en funció de la situació mèdica, però també de les seues preferències. “En el centre de la decisió estaran les persones”, ha assegurat Oltra, que ha aclarit que, segons la salut dels residents, els podran traslladar al domicili, a una altra residència, a un centre d’alta vigilància o a un hospital.

La consellera també ha confirmat l’operativitat a ple rendiment de la renda valenciana d’inclusió, a pesar de les complicacions sanitàries i el confinament. En el mes de març s'han repartit 14 milions, que esperen augmentar a l’abril. A més, segons ha recordat, s’han injectat 11,5 milions als serveis socials municipals i de les mancomunitats perquè garantisquen l’atenció a domicili i l’alimentació a les famílies i menors amb pocs recursos.

També et pot interessar

stats