Recomanacions en casos com el d’Elena Cañizares, la infermera amb Covid que s’ha fet viral

El Ministeri de Sanitat preveu en l'aïllament domiciliari de casos lleus que l'afectat es quede a l'habitació amb la porta tancada.

Recomanacions en casos com el d’Elena Cañizares, la infermera amb Covid que s’ha fet viral
Recomanacions en casos com el d’Elena Cañizares, la infermera amb Covid que s’ha fet viral

El Ministeri de Sanitat va llançar el passat mes de març una sèrie de recomanacions per a l'aïllament domiciliari en casos lleus de Covid-19 per a les persones que donen positiu. Recomanacions ara més actuals que mai arran del cas de la jove infermera Elena Cañizares, a qui les tres companyes de pis demanen que se'n vaja de la vivenda que comparteixen a Ciudad Real, després de donar positiu. Les recomanacions evidencien que la jove està ben informada d'aquest protocol.

En primer lloc, Sanitat aconsella quedar-se a casa, evitar eixir de l'habitació, mantindre-la ventilada i amb la porta tancada. Aquesta recomanació dona la raó a la jove infermera, que diumenge tractava sense èxit de convéncer les companyes de pis que la millor decisió és quedar-se aïllada a l'habitació.

Entre les recomanacions, el Ministeri que dirigeix Salvador Illa també marca que cal evitar la distància menor de dos metres dels convivents i evitar les visites al domicili. En cas de necessitar fer compres, adverteix Sanitat, s'han de deixar a la porta. En Twitter Cañizares demana a les companyes que li porten el menjar a la porta, aspecte que rebutgen les altres tres joves.

La guia indica, igualment, que l'afectat utilitze el seu propi bany. El pis compartit per les quatre joves té dos banys. A més, el Ministeri demana que la persona malalta de Covid-19 tinga a l'habitació productes d'higiene de mans i el seu propi fem.

Entre les recomanacions de Sanitat també explica que les persones cuidadores no han de tindre factors de risc de complicacions, com és el cas de Cañizares, que explica en Twitter que no vol anar al seu poble perquè els pares són persones de risc per tindre patologies base.

El document marca, a més, que l'afectat deu fer ús de guants i utilitzar mascareta a l'hora de compartir espais, no compartir utensilis personals com tovalloles, gots, plats o coberts, netejar cada dia les superfícies que toque habitualment i llavar la roba a una temperatura entre 60 i 90 graus i eixugar-la bé.

També et pot interessar

stats