Els rebrots de coronavirus es disparen a Europa

A Amèrica s'han registrat nous rècords de contagis a Mèxic i el Brasil.

Persones amb mascareta prop del museu Louvre a París
Persones amb mascareta prop del museu Louvre a París / Gonzalo Fuentes (Ruters)

A Europa es disparen els casos de coronavirus. Després de mesos de dades a la baixa, els contagis tornen a multiplicar-se. Espanya i França són els països on aquestes xifres són més elevades, ja que s'han registrat al voltant de 2.000 contagis en les últimes 24 hores.

Així, Espanya ha registrat 1.895 contagis en l'últim balanç, el major increment respecte a dies anteriors. La xifra és elevada encara que no s'han comptabilitzat els casos d'Aragó que, per problemes tècnics, no han inclòs les dades en el recompte del Ministeri de Sanitat. Per la seua banda, França ha registrat 2.288 nous casos de Covid-19 enfront dels 1.604 del dia anterior. Alemanya ha superat també la xifra dels mil contagis diaris, després de tres mesos. El país ha registrat 1.147 noves infeccions en l'última jornada i ja són 9.100 els casos actius, segons l'Institut Robert Koch (RKI).

L'OMS ja ha alertat dels nombrosos rebrots que afecten Europa on la corba és ascendent amb 3,4 milions de positius, mentre que a escala mundial la xifra arriba als 18,8 milions de casos. En aquest sentit, la Universitat John Hopkins ha informat que Espanya és el país d'Europa occidental amb més casos per coronavirus, amb vora 315.000 infectats, després d'haver superat el Regne Unit (309.000 contagis).

Amb tot, Amèrica continua sent l'epicentre del coronavirus. Segons els últims registres, al continent ja s'han superat els 10 milions de casos, dels més de 19 milions que hi ha a nivell mundial.

Els Estats Units amb vora 5 milions de contagis des que va començar la pandèmia és el país amb major nombre de casos, seguit del Brasil (2.962.442 casos).

Respecte al nombre de defuncions, el Brasil ha registrat 1.079 noves morts i arriba al total de 99.572 defuncions des que va començar la pandèmia. Com a mesures de prevenció, s'ha cancel·lat la desfilada militar per la independència i altres esdeveniments multitudinaris com ara les festes de cap d'any a les platges de Copacabana, Rio de Janeiro i Sao Paulo.

Per la seua banda, Mèxic ha superat la xifra dels 50.000 morts per coronavirus i 469.407 casos. El rècord de contagis diaris en aquest país es va registrar el passat 1 d'agost amb 9.556 infectats.

També et pot interessar

stats