Reaccions polítiques al tancament de totes les activitats no essencials

El PP demana eliminar la quota d’autònoms i els partits autonòmics critiquen que la mesura arribe tard.

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, durant la seua comparecència per exigir la suspensió de la quota d'autònoms
El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, durant la seua comparecència per exigir la suspensió de la quota d'autònoms

En resposta a l’anunci de Sánchez de suspendre totes les activitats no essencials, el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha exigit al govern equips de protecció individual i tests per al personal sanitari, i que els cuide “com ells ens cuiden a nosaltres”, immediatament.

També ha urgit l’executiu a minorar les conseqüències econòmiques i socials que el virus està causant i que assumisca immediatament les quotes dels autònoms, perquè “el treball només es garanteix si les empreses tenen liquiditat”, no per decret.

Per últim, ha criticat que la crisi sembla ser més ràpida que l’executiu de Sánchez, i que troba a faltar un reconeixement dels erros comesos per part del president o una explicació sobre els tests defectuosos.

Per la seua banda, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que molts espanyols veuen “necessari” reforçar les mesures per a garantir el distanciament social, i ha demanat “claredat” al cap de l’Executiu, a l’hora de distingir entre activitats essencials i no essencials per a donar “garanties i tranquil·litat” als treballadors.

Buxadé: “És un altre colp de sobirania”

L’eurodiputat i portaveu del comité d’acció política del Vox, Jorge Buxadé, ha criticat el que entén com “un altre cop de sobirania” de modificar “de facto i en roda de premsa” les condicions de l’estat d’alarma que fa tres dies van ser debatudes al Congrés.

Una mesura tardana per als partits autonòmics

Pel que fa als partits autonòmics s’han mostrat d’acord amb la decisió de Sánchez, però pensen que la mesura arriba tard.

Així, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha qualificat l’anunci de “bona notícia”, tot i que reconeix que ara cal esperar per a veure les mesures econòmiques i socials que l’acompanyen.

El PNB s’ha mostrat “sorprès” per la forma que govern espanyol ha “pres i comunicat” la mesura, i ha mostrat la seua preocupació per l’“excessiva unilateralitat i la falta de respecte i comunicació del govern espanyol amb institucions, agents i partits”.

El diputat del BNG al Congrés, Néstor Rego, ha celebrat el que considera una “rectificació”, per part del govern, i la CUP ha criticat que el govern ha arribat 15 dies tard i “posant el mercat per sobre de la vida”.

També et pot interessar

stats