Rafael Badenes: "Les UCI continuen amb registres per damunt del pic de la primera onada"

El cap d'Anestesiologia de l'Hospital Clínic de València mostra la seua preocupació davant de la pròxima desescalada.

VÍDEO | Rafael Badenes: "Les UCI continuen amb registres per damunt del pic de la primera onada"

Tot i que la corba de contagis de Covid-19 continua a la baixa i la pressió hospitalària també, la situació a les unitats de cures intensives dels hospitals valencians encara és molt preocupant. I més, quan comença a perfilar-se en l'horitzó la futura desescalada, que podria iniciar-se l'1 de març, tot i que la consellera de Sanitat ha assegurat que es farà "amb cautela i mesura".

El cap d'Anestesiologia de l'Hospital Clínic de València, Rafael Badenes, ha explicat en A la Ventura que hui en dia, a les unitats de crítics "la situació continua sent tremendament complexa". El metge intensivista ha destacat que la xifra de pacients a les UCI continua per damunt del pic de la primera onada, l'1 d'abril, quan hi havia 365 persones ingressades.

Badenes ha mostrat la seua preocupació davant de la possible reobertura de les terrasses com a mesura de l'inici de la desescalada. Una decisió que podria afavorir nous contagis "que es tradueixen en nous ingressos hospitalaris dues setmanes després".

De 512 a 404 pacients en les UCI en un mes

El Ministeri de Sanitat recomana que s'assolisca una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants per a començar a alçar les restriccions. Un indicador que ha anat baixant gradualment des de finals de gener, quan es va registrar el pic, i que segons les últimes dades actualment és de 295.

Aquest divendres les persones hospitalitzades van ser 1.733, de les quals 404 es troben a les UCI. Comparant aquestes dades amb les de fa un mes les hospitalitzacions s'han reduït a la meitat (el 19 de gener hi havia 3.989 pacients ingressats) i hi ha vora 100 persones menys a les UCI (512).

També et pot interessar

stats