El Raco d'Ademús passa a fase 2

Des d'aquest dimecres és la primera comarca valenciana en fase 2 i rep el tractament propi de la unitat territorial de Terol.

Imatge de Castielfabib al Racó d'Ademús
Imatge de Castielfabib al Racó d'Ademús / À Punt NTC

Des d'aquest dimecres, i després de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, el Racó d'Ademús està oficialment en fase 2. Per tant, es converteix en la primera comarca valenciana que avança en aquesta fase en la desescalada, encara que dilluns s'hi podria sumar la resta, després que la Generalitat haja demanat el pas de tota la Comunitat Valenciana.

Així, el Ministeri de Sanitat atorga al Racó d'Ademús el tractament propi de la unitat territorial de Terol, fet que permetrà que els 2.300 habitants d'aquests set pobles puguen desplaçar-se a la província de Terol sense cap problema. No obstant això, no podran anar a Conca o a València, ja que aquestes províncies encara estan en fase 1.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va sol·licitar que aquesta comarca avançara en la desescalada perquè té una baixa densitat de població i els habitants han de desplaçar-se a altres llocs per a atendre les seues necessitats.

Cap contagi a Ademús

L'alcalde d'Ademús, Ángel Andrés, ha assenyalat que poder desplaçar-se a la província de Terol "significa molt" per als seus habitants, "sobretot psicològicament perquè, quan anem recuperant les llibertats, és que estem vencent el virus" i "també perquè podem tindre serveis que no tenim al Racó".

A més, Andrés ha admés que al municipi no han tingut cap contagi i la residència de persones majors va prendre mesures abans de la pandèmia.

També et pot interessar

stats