Quines són les limitacions del tancament perimetral?

L'orde, que s'activa al migdia d'aquest divendres, prohibeix entrar o eixir de la Comunitat Valenciana amb algunes excepcions.

Quines són les limitacions del tancament perimetral?
Quines són les limitacions del tancament perimetral?

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest divendres el decret pel qual s'ordena el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana.

L'orde entra en vigor al migdia d’aquest divendres i estarà vigent durant set dies naturals, és a dir, fins al pròxim divendres 6 de novembre.

Durant aquest període es pot viatjar amb normalitat dins de la Comunitat Valenciana, però no desplaçar-se a altres autonomies, amb algunes excepcions:

 • Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
 • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
 • Assistència i cura de majors, menors, persones dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
 • Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.
 • Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil.
 • Exàmens o proves oficials inajornables.
 • Desplaçament a entitats financeres, d’assegurances o gasolineres de territoris limítrofs.
 • Requeriments d’òrgans públics, judicials o notarials.
 • Renovacions de permisos i documentació oficial (DNI, permís de circulació d’automòbils, etc.)
 • Tràmits administratius inajornables.
 • Causa de força major, situació de necessitat, o circumstàncies “de naturalesa anàloga” que estigen justificades i “degudament acreditades”.

Es permet transitar per territoris tancats perimetralment

Les restriccions a la mobilitat no impedeixen transitar per territoris tancats perimetralment, de camí cap a una altra destinació. Es pot parar a un àrea de servei o a repostar gasolina, però no està permés entrar a un nucli de població, si la situació no s'ajusta a les excepcions anteriors.

En la pràctica resulta molt difícil moure's a altres comunitats d'Espanya, ja que només Extremadura, Galícia i les Illes Canàries són les úniques autonomies que encara no s'han acollit al tancament perimetral de tota la regió, i només l'apliquen a alguns municipis.

Restriccions a 31 municipis i a les seus festeres

L'orde de tancament perimetral conviu amb el toc de queda vigent des de fa una setmana i amb una nova bateria de restriccions que la Conselleria de Sanitat Universal ha activat a la Comunitat Valenciana en les últimes hores.

La Generalitat ha restringit a un màxim de 6 persones les reunions a les seus festeres i ha activat restriccions addicionals en 31 municipis. Afecten sobretot l'aforament dels espais públics i privats i les celebracions socials, inclossos els soterrars i vetlatoris. Estaran vigents durant almenys 14 dies.

També et pot interessar

stats