Quines són les activitats essencials durant l’estat d’alarma?

A partir de dilluns tots els treballadors i treballadores d’activitats no essencials hauran de quedar-se a casa durant les pròximes dues setmanes.

VÍDEO | Quines són les activitats essencials durant l’estat d’alarma?

Aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciava mesures més severes després del decret de l’estat d’alarma. A partir de dilluns tots els treballadors i treballadores d’activitats no essencials hauran de quedar-se a casa durant les pròximes dues setmanes.

La fórmula que emprarà el govern és la d’un permís retribuït recuperable perquè no hagen d’anar als seus centres de treball. La finalitat d’aquesta mesura és reduir la mobilitat al nivell que es registra els caps de setmana per a frenar els contagis.

Quins són els serveis essencials durant l’estat d’alarma?

A partir del dilluns 30 de març i fins al 9 d’abril només estaran en funcionament aquells serveis que es recullen en el reial decret de l’estat d’alarma publicat el 14 de març.

Així els comerços que continuaran oberts són botigues d’alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, tintoreries, botigues d’alimentació d’animals domèstics i tecnologia.

Fins ara, es permetia l’activitat de bona part de la indústria. Tanmateix, a partir de dilluns només podran obrir les fàbriques que produïsquen material sanitari, es dediquen al subministrament d’alimentació o béns de primera necessitat.

A més, el decret protegeix activitats de proveïment i de subministrament d’energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

Quant al transport públic, es manté, encara que està subjecte a restriccions en l’oferta.

Els mitjans de comunicació també són considerats activitat essencial, com va indicar Pedro Sánchez en la roda de premsa d’ahir.

També et pot interessar

stats